Σοκολατένια φατζ με 2 υλικά και Caprice Vanilla

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

15' ΛΕΠΤΑ
16 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Caprice Vanilla

Υλικά

1 συσκευασία Caprice Vanilla ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  
300 γρ. γάλα καρύδας, κονσέρβα 
400 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

TIP

Για να κόψουμε εύκολα το φατζ βουτάμε το μαχαίρι για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας να πάρει 1-2 βράσεις. 

2

Χαμηλώνουμε εντελώς την ένταση της θερμοκρασίας και προσθέτουμε την κουβερτούρα. 

3

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρουμε και αφήνουμε 5’ να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. 

4

Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων ένα ορθογώνιο σκεύος 22-24 εκ. περίπου, ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ολόκληρα Caprice Vanilla. 

5

Επικαλύπτουμε με τη μισή ποσότητα του μείγματος που μας έχει μείνει, κάνουμε ακόμη μια στρώση με Caprice Vanilla και τέλος επικαλύπτουμε με το μείγμα σοκολάτας. 

6

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί το φατζ. 

7

Σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε το κακάο και αναποδογυρίζουμε το παγωμένο φατζ, με ένα μαχαίρι τεμαχίζουμε σε φέτες και κατόπιν σε τετράγωνα κομμάτια. 

8

Διατηρούμε το φατζ στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.