Εταιρική Υπευθυνότητα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Όλοι εμείς στην Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε δεν αντιλαμβανόμαστε την «εταιρική ευθύνη» ως έναν άλλο όρο της σύγχρονης επιχειρηματικής φρασεολογίας. Αντίθετα, τον μεταφράζουμε ως μια καθημερινή, αβίαστη και ειλικρινή προσφορά προς τους συνανθρώπους μας. Σημαίνει για μας απλές πράξεις καλοσύνης, με τις οποίες επιχειρούμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στους Έλληνες καταναλωτές μας, οι οποίοι μας δείχνουν από το 1922 την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Στόχος μας είναι να κάνουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερους ανθρώπους γύρω μας να χαμογελούν.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ

Τα παιδιά, η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και το μέλλον αυτού του κόσμου, έχουν τόσες πολλές και διαφορετικές ανάγκες που ξεκινούν από τη διατροφή, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία τους και φτάνουν ως τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και τις κτιριακές υποδομές. Κάνουμε τη δική μας μικρή συμβολή στην οικοδόμηση ενός καλύτερου «αύριο», υποστηρίζοντας μια σειρά από οργανώσεις και δραστηριότητες και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να βοηθάμε καθημερινά τα παιδιά. Είμαστε πάντα δίπλα τους και προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Χαμόγελα στην εκπαίδευση 

Η εκπαίδευση των παιδιών, καθώς και η διάδοση της αξίας μιας ισορροπημένης διατροφής σε καθημερινή βάση, έχουν ύψιστη σημασία για όλους εμάς στην εταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Στόχος μας είναι να αναλαμβάνουμε και να υποστηρίζουμε δραστηριότητες που συμβάλλουν στην πνευματική και σωματική αγωγή των παιδιών. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία βρίσκεται δίπλα στα παιδιά με ουσιαστικές ενέργειες, όπως είναι ενδεικτικά, οι παρακάτω:

1.      Σχεδιασμός και διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων στα εργοστάσια της εταιρείας μας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο. Στόχος των επισκέψεων αυτών είναι να μεταφέρουν τους μικρούς μας φίλους στον μαγικό κόσμο των προϊόντων της εταιρεία μας, να τους καθοδηγήσουν γύρω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και να τους δείξουν πώς κατασκευάζονται τα προϊόντα μας, από την επεξεργασία των πρώτων υλών μέχρι τη συσκευασία και την αποθήκευση των τελικών προϊόντων.

2.      Συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο: τα τελευταία 20 χρόνια, η E.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε αποτελεί μόνιμος χορηγός του Παιδικού Μουσείου, με σκοπό να τονώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, μέσα στο μουσείο. Το πρόγραμμα «Κουζίνα: Ανακαλύπτω τον κόσμο του Μπισκότου», το οποίο χρηματοδοτείται κάθε χρόνο από την εταιρεία μας, και φιλοξενείται στο νέο κτίριο όπου βρίσκεται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Αθήνα (μέρος του κτιρίου του Ωδείου Αθηνών). Συγκεκριμένα, τα παιδιά βρίσκονται σε μια ειδικά σχεδιασμένη κουζίνα και εκεί μαθαίνουν πώς να προετοιμάζουν και να ψήνουν μπισκότα, φορώντας ποδιές και καπέλα, χρησιμοποιώντας τα υγιεινά, θρεπτικά υλικά που τους παρέχει η εταιρεία μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαγείρεμα είναι μια σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα επειδή εμπλέκει όλες τις αισθήσεις, προάγει το ομαδικό πνεύμα και ανταμείβει τη δημιουργικότητα.

3.      Υποστήριξη και συμμετοχή σε σχολικές εκδηλώσεις σχετικά με θέματα διατροφής και προώθηση της εκπαίδευσης όσον αφορά στην υγιεινή καθημερινή διατροφή , προκειμένου να τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

1.      Χορηγία θεατρικών παραστάσεων για παιδιά.

2.      Μόνιμη συνεργασία με το Αττικό Πάρκο: εδώ και περίπου 20 χρόνια, η εταιρεία μας έχει υπάρξει μόνιμος χορηγός του Πάρκου. Η μεταχείριση των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος με αγάπη και σεβασμό είναι αξίες που καλό είναι να μεταδίδονται στα παιδιά από πολύ νεαρή ηλικία. Οι επισκέψεις και τα προγράμματα που διοργανώνει το Πάρκο επιτρέπουν στα παιδιά να αυξήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση καθώς και να «χτίσουν» μια ισχυρή σχέση με το φυσικό περιβάλλον.

3.      Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και γιορτές που διοργανώνονται από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα.

4.      Υποστήριξη των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων που φιλοξενούν  παιδιά πολυμελών οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

5.       Υποστήριξη των Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Το έργο και τα επιτεύγματα των οργανώσεων για τα παιδιά είναι αδιαμφισβήτητα σπουδαία. Έτσι, η εταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ υποστηρίζει και συμβάλει στην επίτευξη των στόχων τους με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να συνεχιστεί το έργο τους για την παροχή βοήθειας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ως εκ τούτου, είναι χαρά μας να υποστηρίζουμε τους ακόλουθους οργανισμούς:

1. ΦΛΟΓΑ (Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια)

2. Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας

3. Κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Βούλας

4. Κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Πεντέλης

5. ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων   Προσώπων)

6. Παιδικά Χωριά SOS

7. Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

8. Ένωση Μαζί για το παιδί

9. Αμάλιειον Οικοτροφείον Θηλέων

10. Κάνε μια ευχή Ελλάδος


ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κοινωνία στο σύνολο της, αλλά ιδιαίτερα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, έχει μεγάλες ανάγκες, τις οποίες όλοι οφείλουμε να συνεισφέρουμε ώστε να τις καλύψουμε . Αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία μας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη κοινωνικών δομών που βοηθούν τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι πλέον δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Το έργο που επιτελούν αυτές οι κοινωνικές δομές είναι ζωτικής σημασίας, ενώ οι ανάγκες τους είναι δυστυχώς μεγάλες. Η κάλυψη της ανάγκης για σίτιση αποτελεί προτεραιότητα, καθώς η ανάγκη αυτή επιδεινώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι παραπάνω από καθήκον για εμάς να γινόμαστε αρωγοί της προσπάθειας αυτών των κοινωνικών δομών και να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στη συνέχιση του έργου τους. Απώτερος σκοπός μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να χαμογελούν.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε ενεργοί υποστηρικτές του έργου των ακόλουθων Κοινωνικών δομών και Οργανισμών Κοινοφελούς σκοπού:

1.      Τράπεζα Τροφίμων: φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πείνας

2.      Κοινωνικά παντοπωλεία που δημιουργούνται από τους δήμους και τις κοινότητες

3.      Καθεδρικοί ναοί της Αθήνας, του Πειραιά, της Νεάπολης, των Μεγάρων-Σαλαμίνας, της Πετρούπολης, των Άνω Λιοσίων, της Μονεμβασίας,της Σπάρτης και πολλών άλλων περιοχών σε όλη την Ελλάδα

4.      Ένωση Μαζί για το παιδί

5.      Εθνική Αλληλεγγύη

6.      Δεσμός: μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική οργάνωση ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 2017 Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας, ενεργώντας υπεύθυνα και δείχνοντας σεβασμό στους ανθρώπους και το περιβάλλον. Για το 2017, ο στόχος μας μέσω της εταιρικής μας δράσης με τίτλο «Χαμόγελα», δεν ήταν μόνο να συνεχίσουμε τις υπάρχουσες συνεργασίες μας, αλλά και να τις υπερβούμε. Σκοπός μα είναι να ενισχύσουμε τις δραστηριότητές μας, να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από σίτιση και να τους κάνουμε να χαμογελούν ακόμα περισσότερο!

Εταιρική Υπευθυνότητα

Η εταιρική υπευθυνότητα δεν αποτελεί για εμάς έναν ακόμη όρο στην ορολογία του σύγχρονου επιχειρείν. Aντιθέτως σημαίνει προσφορά, η οποία είναι πηγαία, καθημερινή και ειλικρινής. Η έννοια της ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο υπήρξε βασική αρχή της επιχειρηματικής λειτουργίας της εταιρείας μας από καταβολής της.

Με την ίδια ευθύνη και με σεβασμό στην ιστορία μας, λειτουργώντας παράλληλα σε ένα σύνθετο περιβάλλον, συνεχίζουμε την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας και ανταποκρινόμενοι με υπευθυνότητα στις ανάγκες και τις προσδοκίες των κοινωνικών μας συμμετόχων, με τη μορφή της οργανωμένης Εταιρικής Υπευθυνότητας, ενισχύοντας τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό μας ρόλο.

Η εταιρεία μας, γέννημα θρέμμα της Ελλάδας έχει ως όραμα να δημιουργήσει και να προσφέρει προϊόντα ολοένα και υψηλότερης ποιότητας και γεύσης, ανταποκρινόμενη πάντα στις ανάγκες των ανθρώπων για καθημερινή, ισορροπημένη και απολαυστική διατροφή. Με πίστη σε αυτό το όραμα προωθούμε πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς και ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για την κοινωνία και το περιβάλλον. Κάθε μέρα αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τρέφουμε όλους εσάς σωστά, ποιοτικά και με ασφάλεια. Κάθε μέρα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διάδοση και τη σφαιρική εκπαίδευση των παιδιών στην αξία της ισορροπημένης διατροφής. Προσπαθούμε να ανταποδώσουμε στην κοινωνία το θετικό μέρισμα που μας αναλογεί, ως συνέχεια της αγάπης και της εμπιστοσύνης που αυτή μας έχει δείξει εδώ και έναν αιώνα.

Αυτος είναι και ο λόγος που ενισχύσαμε και διευρύναμε τη στρατηγική μας στα θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις για κάθε έναν από τους πυλώνεις στους οποίους δουλεύουμε: Εργαζόμενοι, Κοινωνία, Περιβάλλον και Αγορά.

Εμείς στην Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., είμαστε περήφανοι γιατί όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε το χρέος μας πράξη με ευαισθησία, συνέπεια και προσήλωση. Για εμάς, η κοινωνική ευημερία είναι αλληλένδετη με την υπεύθυνη οικονομική ανάπτυξη. Αυτή την αρχή ενστερνίζονταν οι Ιδρυτές της εταιρείας μας, αυτή την αρχή υπηρετεί η τρίτη γενιά Διοίκησης, σε αυτή την αρχή πιστεύουν όλοι όσοι εργάζονται στην εταιρεία μας.

Ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία και με την πεποίθηση ότι παραμένουμε ένας υπεύθυνος εταιρικός πολίτης με έμπρακτη συνεισφορά στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, όπως ακριβώς επιβάλλει και η παράδοσή μας.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας αλλά και της ευθύνης που έχει απέναντι στα παιδιά όσον αφορά στη σωστή καθημερινή τους διατροφή, η εταιρεία μας, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» , την Αρωγή Θεσσαλονίκης, του σωματείου «Από Καρδιάς» και του Δεσμού, ξεκίνησε και αγκάλιασε το 2014 την κοινωνική δράση «ΠΡΩΙΝΑ ΑΓΑΠΗΣ», με στόχους:

•Να ενημερώσει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς (δασκάλους) που επισκέπτονται τα 3 εργοστάσια της εταιρείας μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, για τη σημαντικότητα της καθημερινής, ισορροπημένης διατροφής των παιδιών, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το ΠΡΩΙΝΟ.

•Να εκπαιδεύσει τα παιδιά ώστε να γνωρίζουν ποια είναι τα διατροφικά στοιχεία που πρέπει να περιέχει το πρωινό τους

• Να προσφέρει τα προϊόντα ΠΡΩΙΝΟΥ της εταιρείας Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. σε παιδιά αλλά και οικογένειες που έχουν ανάγκη σίτισης, ιδίως στο πρωινό τους γεύμα.

Η δράση «ΠΡΩΙΝΑ ΑΓΑΠΗΣ» συνεχίζεται, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα προϊόντα της εταιρείας μας, κάθε μήνα προϊόντα ΠΡΩΙΝΟΥ σε 16 οικογένειες που υποστηρίζονται από το Σωματείο «Από Καρδιάς» (Θεσσαλονίκη) τα οποία παρέδωσε ομάδα εθελοντών οι οποίοι εργάζονται στην εταιρεία, ενώ κάλυψε τις ανάγκες ΠΡΩΙΝΗΣ σίτισης παιδιών των ιδρυμάτων μέσω του Δεσμού και της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, συμπεριλαμβανομένων και της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών,  ΙΚΕ Χατζηπατέρειο, Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης ¨Ο Μελιτεύς», Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός», Ορφανοτροφείο Βόλου, οι «Ασπρες Πεταλούδες», Κοινωνικά Παντοπωλεία και άλλα.