Ιδέες για σνακ φτωχά σε ζάχαρη!

Σας αρέσει να φροντίζετε το σώμα σας αποφεύγοντας την υπερβολική ζάχαρη; Είμαστε εδώ για να καλύψουμε την ανάγκη σας για εύκολα σνακ χωρίς ζάχαρη ή χωρίς υπερβολική ζάχαρη!

Featured image for Ιδέες για σνακ φτωχά σε ζάχαρη!

Η υιοθέτηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής με συχνή άσκηση και ενός ισορροπημένου διαιτολογίου με αποφυγή κατανάλωσης υπερβολικής ζάχαρης, είναι ένας καλός τρόπος να φροντίζουμε το σώμα μας και να διατηρούμε το σωματικό μας βάρος στα επιθυμητά επίπεδα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην σημερινή εποχή προσπαθούν να φροντίζουν το σώμα τους κυρίως με την αποφυγή της υπερβολικής ζάχαρης και διατηρώντας έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Καθώς όμως οι ρυθμοί των περισσότερων από εμάς είναι γρήγοροι, υπάρχει η ανάγκη για εύκολα σνακ χωρίς ζάχαρη, ή έστω χωρίς πρόσθετη ποσότητα ζάχαρης, τα οποία να μπορούμε να ετοιμάζουμε εύκολα και να έχουμε μαζί μας σε ένα μικρό φαγητοδοχείο, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Ας δούμε πρώτα μερικές συμβουλές για υγιεινά σνακ:

  1. Φροντίστε να ελέγχετε τη μερίδα σας. Για να διατηρήσετε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, λάβετε υπόψη το μέγεθος της μερίδας του σνακσας.
  2. Προσέξτετον αριθμό των σνακ που τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και φροντίστε να μην ξεπερνάνε τα δύο (τα κανονικά σας γεύματα θα πρέπει να είναι τρία την ημέρα).
  3. Προγραμματίστε διατροφικά τηνημέρα σας. Εάνσυνήθως χρειάζεστε ένα σνακ για να ικανοποιήσετε την πείνα σας μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο γεύμα, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μαζί σας κάποιο σνακ χωρίς ζάχαρη.
  4. Αποφύγετε να ψωνίζετε όταν πεινάτε. Υπάρχει έρευνα που υποδηλώνει ότι εάν πεινάτε, ενδέχεται να έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιλέξετε λιγότερο υγιεινά σνακ.

Ελαφριά σνακ που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας! 

Πριν βγείτε για ψώνια, μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με πιο ελαφριές επιλογές, που μπορείτε να έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτή η λίστα;

  • Μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη + μπανάνα (2άδα)
  • KRISPIES ολικής άλεσης χωρίς πρόσθετα σάκχαρα + τυρί cottage + ντοματίνια (3άδα)
  • Φρυγανιές Σταρένιες χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αλατιού ή φρυγανιές με σίκαλη χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αλατιού + γραβιέρα + κερασάκια (3άδα)
  • Cream Crackers χωρίς ζάχαρη + γιαούρτι + αχλάδι +κανέλα (3άδα)
  • ΠολυΔημητριακά Μπισκότα με 4 δημητριακά & κακάο, χωρίς ζάχαρη + μήλο (2άδα)
  • Digestive Bar Χωρίς προσθήκη ζάχαρης με κομμάτια και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας + φράουλες (2άδα)

Με το όρο 3άδα εννοούμε των συνδυασμό των τροφίμων που περιλαμβάνει αμυλούχα, φρέσκια και ζωική τροφή (η προσθήκη ζωικής τροφής, μπορεί να είναι κάποιο ζυμωμένο γαλακτοκομικό, π.χ. πλήρες γιαούρτι, κεφίρ, γραβιέρα, παρμεζάνα, φέτα κ.ά.).
Ενδείκνυται για όσους γυμνάζονται ή σε μικρότερες ηλικίες διότι τα παιδιά και οι άνθρωποι που γυμνάζονται έχουν μεγαλύτερες πρωτεϊνικές ανάγκες.

Η 2άδα είναι ο συνδυασμός μεταξύ φρέσκων και αμυλούχων τροφών. Με τους παραπάνω συνδυασμούς θα καταφέρουμε να ρυθμίσουμε τη γλυκόζη του αίματος σταματώντας την αίσθηση της πείνας και να προσλάβουμε πολύτιμες βιταμίνες, φυτικές ίνες και φυσικά σάκχαρα κ.ά.

Με πληροφορίες από την ομάδα του diatrofi.gr, όπου πρωτοδημοσιεύτηκε το άρθρο.