Cheesecake cups με healthy salted caramel και Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

40 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Digestive χωρίς ζάχαρη

Υλικά

Για τη βάση

  • 6 μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. μέλι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. μέλι

Για τη healthy salted caramel

  • 60ml ρόφημα αμυγδάλου ή φουντουκιού (ή γάλα 1,5%)
  • 80 γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμουή μέλι
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μελάσσα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive χωρίς ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το μέλι, ρίχνουμε μέσα στο τριμμένο μπισκότο και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

2

Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 γυάλινα σφηνάκια ή μεγαλύτερα βαζάκια.

3

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το μέλι και γεμίζουμε τα βαζάκια.

4

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το φυτικό ρόφημα, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε με σύρμα για 4-5 λεπτά.

5

Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.

6

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.

7

Σκεπάζουμε τα cheesecake cups με 1 κ.σ. salted caramel για κάθε βαζάκι-μερίδα και αποθηκεύουμε την υπόλοιπη σε γυάλινο βάζο για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.