Cheesecake cups με healthy salted caramel και Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

40 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Digestive χωρίς ζάχαρη

Υλικά

Για τη βάση

  • 6 μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. μέλι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. μέλι

Για τη healthy salted caramel

  • 60ml ρόφημα αμυγδάλου ή φουντουκιού (ή γάλα 1,5%)
  • 80 γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμουή μέλι
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μελάσσα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive χωρίς ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το μέλι, ρίχνουμε μέσα στο τριμμένο μπισκότο και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

2

Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 γυάλινα σφηνάκια ή μεγαλύτερα βαζάκια.

3

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το μέλι και γεμίζουμε τα βαζάκια.

4

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το φυτικό ρόφημα, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε με σύρμα για 4-5 λεπτά.

5

Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.

6

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.

7

Σκεπάζουμε τα cheesecake cups με 1 κ.σ. salted caramel για κάθε βαζάκι-μερίδα και αποθηκεύουμε την υπόλοιπη σε γυάλινο βάζο για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.

Δείτε ακόμη

Banner for Εύκολο σνακ με Digestive, γιαούρτι και σταφίδες

Εύκολο σνακ με Digestive, γιαούρτι και σταφίδες

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ