Ζουμερό κέικ με Caprice

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

160 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Caprice με κρέμα φουντουκιού & κακάο

Υλικά

Για το κέικ βανίλιας 

  • 265 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 85 γρ. βούτυρο
  • 120 ml φυτικό λάδι
  • 240 ml γάλα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 ½  κ.γbaking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 λοβό φυσική βανίλια ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο Caprice

  • 220 ml γάλα
  • 100 γρCaprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο

Για την μους λευκής σοκολάτας

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. λευκή, ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

TIP

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκχύλισμα και φυσική βανίλια, χρησιμοποιούμε βανιλλίνη.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για την μους λευκής σοκολάτας 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις, αποσύρουμε, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

2

Αφήνουμε το μείγμα της κρέμας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε στο μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει. 

3

Για το κέικ βανίλιας 

Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και το βούτυρο, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4’ ώστε να έχουμε ένα μείγμα από μικρά κομμάτια. 

4

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και το προσθέτουμε μαζί με τη βανίλια, στο μείγμα με τα μικρά κομμάτια. 

5

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1’ και προσθέτουμε το γάλα. 

6

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί 28-30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 

7

Ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35-40’ στον αέρα. 

8

Για το γλάσο Caprice

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, να πάρει 1-2 βράσεις, κατόπιν βάζουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τα Caprice στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή σοκολατένια κρέμα. 

9

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με ένα χοντρό καλαμάκι κάνουμε τρύπες μέχρι τον πάτο, περιχύνουμε με το γλάσο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. 

10

Κάνουμε στο κέικ μια στρώση με τη λευκή σοκολατένια μους.

11

Τοποθετούμε ολόκληρα Caprice διακοσμώντας την επιφάνεια του κέικ και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Κορμός με φιστικοβούτυρο και Caprice Παπαδοπούλου

Κορμός με φιστικοβούτυρο και Caprice Παπαδοπούλου

Banner for Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice, μια στρώση από κρέμα φιστικοβούτυρο και μους πραλίνας

Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice, μια στρώση από κρέμα φιστικοβούτυρο και μους πραλίνας