Ζουμερό κέικ με Caprice
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το κέικ βανίλιας
Για το γλάσο Caprice
Για την μους λευκής σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκχύλισμα και φυσική βανίλια, χρησιμοποιούμε βανιλλίνη.
Για την μους λευκής σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις, αποσύρουμε, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα της κρέμας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε στο μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Για το κέικ βανίλιας
Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και το βούτυρο, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4’ ώστε να έχουμε ένα μείγμα από μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και το προσθέτουμε μαζί με τη βανίλια, στο μείγμα με τα μικρά κομμάτια.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1’ και προσθέτουμε το γάλα.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί 28-30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35-40’ στον αέρα.
Για το γλάσο Caprice
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, να πάρει 1-2 βράσεις, κατόπιν βάζουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τα Caprice στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή σοκολατένια κρέμα.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με ένα χοντρό καλαμάκι κάνουμε τρύπες μέχρι τον πάτο, περιχύνουμε με το γλάσο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
Κάνουμε στο κέικ μια στρώση με τη λευκή σοκολατένια μους.
Τοποθετούμε ολόκληρα Caprice διακοσμώντας την επιφάνεια του κέικ και σερβίρουμε.