Τρουφάκια σοκολάτας με ταχίνι και μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

20 ΛΕΠΤΑ
30-40 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Digestive Κλασικά

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φουντούκια ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
  • 80 γραμ. μέλι
  • 1 μικρό σφηνάκι κονιάκ
  • κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Κόβουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.

2

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά.

3

Προσθέτουμε το κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα. Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.

4

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε. Κατόπιν παίρνουμε μικρές ποσότητες του μείγματος με τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια.

5

Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και τα πασπαλίζουμε με κακάο πριν τα σερβίρουμε.

6

Σερβίρουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο.

Δείτε ακόμη

Banner for New York Cheesecake με σοκολάτα και Digestive Παπαδοπούλου

New York Cheesecake με σοκολάτα και Digestive Παπαδοπούλου

Banner for Σοκολατάκια με κουβερτούρα και μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου

Σοκολατάκια με κουβερτούρα και μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου