Τούρτα σοκολάτα και καραµέλα με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Καλύπτουμε μία αποσπώμενη φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά σε δροσερό μέρος.
Αφού φυλάξουμε 25 γρ. από την κρέμα καραμέλας για την διακόσμηση, απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα καραμέλας γύρω από το κέντρο της βάσης μπισκότου, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. στην εξωτερική πλευρά. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά την κρέμα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και γυαλιστερό. Κοσκινίζοντας προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στη βάση του κέικ. Προσεκτικά κουνάμε την φόρμα ώστε να γίνει ομαλή η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο από 6 έως 24 ώρες.
Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και το τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμούμε με τα σοκολατένια αμύγδαλα ή τα σοκολατένια τρουφάκια και με αστεράκια ζαχαρόπαστας κομμένα με κουπ πατ. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα καραμέλας.