Τούρτα σε φωλιά από Caprice Παπαδοπούλου

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

50 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Caprice με κρέμα φουντουκιού & κακάο

Υλικά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουτί “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 400 γρ.
  • 60 – 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη  (για τη βάση)
  • Σοκολάτα κουβερτούρα ξύσμα για τη διακόσμηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή ένα τσέρκι διαμ. 20 εκ. – 22 εκ. και ύψους 7,5 εκ.

2

Κόβουμε λίγο τις άκρες από τα “Caprice” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα τοποθετούμε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας. Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα Caprice και τα αναμειγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο της φόρμας και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση με τη σοκολάτα.

3

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την αναμειγνύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.

4

Βάζουμε την κρέμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με σπάτουλα. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε αφράτη σαντιγί και την απλώνουμε στη φόρμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Διακοσμούμε με ξύσμα κουβερτούρας και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

5

Αφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός ψυγείου, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Κορμός με φιστικοβούτυρο και Caprice Παπαδοπούλου

Κορμός με φιστικοβούτυρο και Caprice Παπαδοπούλου

Banner for Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice, μια στρώση από κρέμα φιστικοβούτυρο και μους πραλίνας

Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice, μια στρώση από κρέμα φιστικοβούτυρο και μους πραλίνας