Τούρτα Κεράσι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες το άνθος αραβοσίτου και το ζελέ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις το άνθος αραβοσίτου, την σαντιγί, τα κεράσια και το ¼ του ζελέ που ακόμα είναι σε υγρή μορφή και πλέον σε χλιαρή θερμοκρασία. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε προσεκτικά το ζελέ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια στρώση πάχους μισού πόντου και τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει καλά το ζελέ.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την βανίλια και τα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου αφού πρώτα τα έχουμε αλέσει.
Αφού παγώσει καλά το ζελέ τοποθετούμε μέσα στη φόρμα το μείγμα της κρέμας με σκοπό να γεμίσουμε σχεδόν όλη την φόρμα.
Στη συνέχεια σκορπίζουμε προσεκτικά τα μπισκότα με σκοπό να σκεπάσουμε όλη την κρέμα και να γεμίζουμε μέχρι πάνω την φόρμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο το γλυκό μας για περίπου 6-7 ώρες.
Για να το ξεφορμάρουμε περνάμε προσεκτικά ένα μαχαίρι ενδιάμεσα στο γλυκό και τη φόρμα και με μια γρήγορη κίνηση το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.