Τούρτα Κεράσι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

50 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 1 διπλό ζελέ (200 γρ.) κεράσι
  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 κερασάκια γλυκό του κουταλιού κομμένα στα 4

Εκτέλεση Συνταγής

1

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

2

Ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες το άνθος αραβοσίτου και το ζελέ.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις το άνθος αραβοσίτου, την σαντιγί, τα κεράσια και το ¼ του ζελέ που ακόμα είναι σε υγρή μορφή και πλέον σε χλιαρή θερμοκρασία. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

4

Σε μια φόρμα ρίχνουμε προσεκτικά το ζελέ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια στρώση πάχους μισού πόντου και τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει καλά το ζελέ.

5

Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την βανίλια και τα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου αφού πρώτα τα έχουμε αλέσει.

6

Αφού παγώσει καλά το ζελέ τοποθετούμε μέσα στη φόρμα το μείγμα της κρέμας με σκοπό να γεμίσουμε σχεδόν όλη την φόρμα.

7

Στη συνέχεια σκορπίζουμε προσεκτικά τα μπισκότα με σκοπό να σκεπάσουμε όλη την κρέμα και να γεμίζουμε μέχρι πάνω την φόρμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο το γλυκό μας για περίπου 6-7 ώρες.

8

Για να το ξεφορμάρουμε περνάμε προσεκτικά ένα μαχαίρι ενδιάμεσα στο γλυκό και τη φόρμα και με μια γρήγορη κίνηση το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.