Τούρτα Caprice lovers με Caprice Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση με Caprice Παπαδοπούλου
Για τη μους με Caprice Παπαδοπούλου
Για το γλασάζ σοκολάτας
Αναμιγνύουμε την πραλίνα φουντουκιού με τα σπασμένα Caprice, φτιάχνοντας το υλικό της βάσης. Απλώνουμε σε τσέρκι, πιέζοντας καλά, ώστε να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση.
Για τη μους βάζουμε, αρχικά, το γάλα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζελατίνη και κατόπιν τη σοκολάτα και την πραλίνα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε χτυπήσει για να διογκωθεί. Σερβίρουμε τη μους στο τσέρκι με τη βάση με Caprice και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Για το γλασάζ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το σιρόπι γλυκόζης να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με τις σοκολάτες, αφού τις έχουμε λιώσει και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
Βγάζουμε την τούρτα από το τσέρκι και τη γλασάρουμε. Τοποθετούμε επάνω στην τούρτα τα Caprice κομμένα σε ίδιο μέγεθος και δημιουργούμε μία σειρά (για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνουμε εμβάπτιση των Caprice σε σοκολάτα). Ακολούθως, τοποθετούμε πάλι επάνω στην τούρτα καρφωμένα διαγώνια, τα τετράγωνα κομμάτια σοκολάτας.