Τιραμισού με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Βάζουμε στο ζεστό νερό τον καφέ και το μαύρο ρούμι.
Βουτάμε μέσα στιγμιαία τα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου και βάζουμε σε πυρέξ μια στρώση.
Χτυπάμε στο μίξερ (όχι στο blender) την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει (κρατάμε ένα φλιτζάνι από την κρέμα).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το σφηνάκι με το ρούμι και την κρέμα που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω στα μπισκότα, προσθέτουμε μιαν νέα σειρά από βουτηγμένα στο μίγμα μπισκότα Πτι – Μπερ και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Το παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, όταν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με το κακάο και την τριμμένη σοκολάτα.