Τιραμισού με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
15 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 2 πακέτα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου των 225 g
  • 700 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 700 g σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαύρο ρούμι (κρατάμε 1 σφηνάκι)
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε στο ζεστό νερό τον καφέ και το μαύρο ρούμι.

2

Βουτάμε μέσα στιγμιαία τα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου και βάζουμε σε πυρέξ μια στρώση.

3

Χτυπάμε στο μίξερ (όχι στο blender) την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει (κρατάμε ένα φλιτζάνι από την κρέμα).

4

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σαντιγί.

5

Βάζουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το σφηνάκι με το ρούμι και την κρέμα που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε καλά.

6

Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω στα μπισκότα, προσθέτουμε μιαν νέα σειρά από βουτηγμένα στο μίγμα μπισκότα Πτι – Μπερ και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

7

Το παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, όταν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με το κακάο και την τριμμένη σοκολάτα.