Σοκολατένια πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τις μαρέγκες
Για την κρέμα
Για τη σύνθεση
Ξεκινάμε με τις μαρέγκες. Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια, τη μισή ζάχαρη και το κρεμόριο και τα χτυπάμε με το σύρμα. Όταν αφρατέψουν, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο.
Σε 2 κομμάτια λαδόκολλα σχεδιάζουμε 4 κύκλους των 18 εκ., χωρίζουμε τη μαρέγκα σε 4 μέρη για τους 4 κύκλους και τα απλώνουμε μέσα σε αυτούς. Ψήνουμε στους 110οC για μιάμιση ώρα. Αφήνουμε 2 ώρες για να στεγνώσουν καλά οι μαρέγκες.
Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ έως ότου δέσει καλά το μείγμα.
Όταν στεγνώσουν καλά οι μαρέγκες, παίρνουμε τη μία και στρώνουμε επάνω το 1/3 της κρέμας. Προσθέτουμε σπασμένα μπισκότα και σμέουρα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τις άλλες δύο μαρέγκες και κλείνουμε το γλυκό με την τέταρτη μαρέγκα.