Σοκολατένια πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

120 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τις μαρέγκες

  • 240 γρ. ασπράδια (8 ασπράδια)
  • 440 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. κρεμόριο

Για την κρέμα

  • 225 γρ. κρέμα μασκαρπόνε
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σύνθεση

  • 225 γρ. μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 2 κεσεδάκια σμέουρα
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ξεκινάμε με τις μαρέγκες. Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια, τη μισή ζάχαρη και το κρεμόριο και τα χτυπάμε με το σύρμα. Όταν αφρατέψουν, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο.

2

Σε 2 κομμάτια λαδόκολλα σχεδιάζουμε 4 κύκλους των 18 εκ., χωρίζουμε τη μαρέγκα σε 4 μέρη για τους 4 κύκλους και τα απλώνουμε μέσα σε αυτούς. Ψήνουμε στους 110οC για μιάμιση ώρα. Αφήνουμε 2 ώρες για να στεγνώσουν καλά οι μαρέγκες.

3

Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ έως ότου δέσει καλά το μείγμα.

4

Όταν στεγνώσουν καλά οι μαρέγκες, παίρνουμε τη μία και στρώνουμε επάνω το 1/3 της κρέμας. Προσθέτουμε σπασμένα μπισκότα και σμέουρα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τις άλλες δύο μαρέγκες και κλείνουμε το γλυκό με την τέταρτη μαρέγκα.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Banner for Τάρτα με βατόμουρο, κρέμα βανίλιας και Πτι-Μπερ

Τάρτα με βατόμουρο, κρέμα βανίλιας και Πτι-Μπερ