Σοκολατένια πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

120 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τις μαρέγκες

  • 240 γρ. ασπράδια (8 ασπράδια)
  • 440 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. κρεμόριο

Για την κρέμα

  • 225 γρ. κρέμα μασκαρπόνε
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σύνθεση

  • 225 γρ. μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 2 κεσεδάκια σμέουρα
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ξεκινάμε με τις μαρέγκες. Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια, τη μισή ζάχαρη και το κρεμόριο και τα χτυπάμε με το σύρμα. Όταν αφρατέψουν, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο.

2

Σε 2 κομμάτια λαδόκολλα σχεδιάζουμε 4 κύκλους των 18 εκ., χωρίζουμε τη μαρέγκα σε 4 μέρη για τους 4 κύκλους και τα απλώνουμε μέσα σε αυτούς. Ψήνουμε στους 110οC για μιάμιση ώρα. Αφήνουμε 2 ώρες για να στεγνώσουν καλά οι μαρέγκες.

3

Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ έως ότου δέσει καλά το μείγμα.

4

Όταν στεγνώσουν καλά οι μαρέγκες, παίρνουμε τη μία και στρώνουμε επάνω το 1/3 της κρέμας. Προσθέτουμε σπασμένα μπισκότα και σμέουρα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τις άλλες δύο μαρέγκες και κλείνουμε το γλυκό με την τέταρτη μαρέγκα.