Σάντουιτς με παντζάρι, αυγό και πίκλες σε Ψωμί Γερμανικού τύπου Πολύσπορο

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Ψωμί Γερμανικού τύπου Πολύσπορο

Υλικά

  • 8 φέτες Ψωμί Γερμανικού τύπου Πολύσπορο Παπαδοπούλου  
  • αυγά, βρασμένα σφιχτά
  • 200 γρ. παντζάρι, βρασμένο
  • πίκλες αγγούρι, κομμένες σε φέτες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πίκλες κρεμμυδιού

  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50ml μηλόξυδο 
  • 30ml νερό
  • 1 ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι 

Για την κρέμα επάλειψης:

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • κ.σ. γιαούρτι
  • κ.γ. ξύδι λευκό
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

TIP

Αν θέλουμε προσθέτουμε το νερό που βράσαμε τα παντζάρια ώστε οι πίκλες να πάρουν ροζ χρώμα. Τα αυγά μπορούν να μαγειρευτούν μελάτα και να σερβίρουμε το σάντουιτς ανοιχτό.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τις πίκλες και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30’.

2

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επάλειψη μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

3

Η συναρμολόγηση 

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με την κρέμα, προσθέτουμε το παντζάρι κομμένο σε φέτες, το αυγό, τις πίκλες αγγουριού και κρεμμυδιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

4

Σερβίρουμε τα σάντουιτς με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. 

Δείτε ακόμη

Banner for Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου

Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου