Πρωινό με Πτι Μπερ & φρούτα του δάσους

Image of author Βασίλειος E. Κατσίλας

Από τον Βασίλειο Ε. Κατσίλα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, BSc

10 ΛΕΠΤΑ
3 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (κατσικίσιο ή πρόβειο πλήρες)
  • 3 Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα σμέουρα
  • Μύρτιλα (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ποτηράκια προσθέτετε τριμμένα τα Πτι-Μπερ ως βάση του πρωινού.

2

Έπειτα ανακατεύετε το γιαούρτι, το μέλι, τους σπόρους chia και το ξύσμα λεμονιού δημιουργώντας ένα μείγμα το οποίο βάζετε πάνω από τα Πτι-Μπερ.

3

Τοποθετείτε τα ποτηράκια στο ψυγείο για όλο τα βράδυ.

4

Έπειτα πολτοποιείτε τα σμέουρα με ένα πιρουνάκι.

5

Ρίχνετε το πολτοποιημένο μείγμα σμέουρων στα ποτηράκια με τα άλλα υλικά.

6

Για το τέλος, προσθέτετε προαιρετικά μύρτιλα για γαρνίρισμα.

 

Πηγή: diatrofi.gr