Panna Cotta με Caprice Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Caprice με κρέμα φουντουκιού & κακάο

Υλικά

  • 125 γρ. γάλα
  • 12,5 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 2,5 γρ. ζελατίνη (μουλιασμένη σε κρύο νερό)
  • 225 γρ. πραλίνα ή 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)*
  • 50 γρ. Caprice θρυμματισμένα

* Η συνταγή μπορεί να παρασκευαστεί είτε με πραλίνα είτε με κρέμα γάλακτος. Αν επιθυμούμε την εκδοχή της με πραλίνα, δεν προσθέτουμε στη συνταγή μας κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σπάμε και πιέζουμε πολύ καλά τα Caprice ώστε να γίνουν τρίμμα και κρατάμε μια μικρή ποσότητα από τα τριμμένα Caprice για τη γαρνιτούρα πριν το σερβίρισμα.

2

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και το σιρόπι γλυκόζης να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζελατίνη.

3

Προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά πρώτα τα θρυμματισμένα Caprice και κατόπιν την κρέμα γάλακτος ρευστή ή την πραλίνα. Σερβίρουμε σε σκεύη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

4

Αφού έχει παγώσει το γλυκό, αμέσως πριν το σερβίρουμε, θρυμματίζουμε από πάνω μερικά Caprice.

Δείτε ακόμη

Banner for Κορμός με φιστικοβούτυρο και Caprice Παπαδοπούλου

Κορμός με φιστικοβούτυρο και Caprice Παπαδοπούλου

Banner for Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice, μια στρώση από κρέμα φιστικοβούτυρο και μους πραλίνας

Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice, μια στρώση από κρέμα φιστικοβούτυρο και μους πραλίνας