Παγωτό μόκα με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για το παγωτό
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Αναμειγνύουμε το λικέρ με τον γαλλικό καφέ και διαλύουμε στο μείγμα τα 4 κουταλάκια νες καφέ.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παγωτό στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά, σε δυνατή ταχύτητα, να πήξουν και να αφρατέψουν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μετά από περίπου 1 ώρα το ξαναχτυπάμε καλά, και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Καλό θα είναι να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση αφού πρώτα θρυμματίσουμε τα μπισκότα.
Σε ένα ταψί 20×20 τοποθετούμε το μισό μείγμα χωρίς να το πιέσουμε. Κρατάμε 8 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας.
Από πάνω τοποθετούμε το παγωτό και πασπαλίζουμε τις θρυμματισμένες καραμέλες και το μείγμα μπισκότου που έχουμε κρατήσει.
Επαναλαμβάνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το υπόλοιπο μείγμα της βάσης.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σφίξει το παγωτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό.
Καταψύχουμε το γλυκό για περίπου 5 ώρες.
Σερβίρουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε από πάνω τον στιγμιαίο καφέ σε σκόνη.