Μους βερίκοκο – γιαούρτι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 2 πακέτα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου 225g
  • 500 γρ. βερύκοκα κομπόστα
  • 250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 150 γρ. (8 κ.σ κοφτές) ζάχαρη καστανή
  • 15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 40 ml (2 κ.σ ή 1 σφηνάκι) κονιάκ
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 750 ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Αλέθουμε στο μίξερ τα βερύκοκα να γίνουν πολτός.

2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

3

Κατόπιν σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό λιώνουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.

4

Ενσωματώνουμε τα βερύκοκα με τη ζελατίνη, ρίχνουμε το κονιάκ και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός για να ενωθούν τα μείγματα.

5

Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα Πτι – Μπερ σε κρύο γάλα χωρίς να μαλακώσουν και καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ.

6

Στρώνουμε την μισή μους από πάνω, συνεχίζουμε με μπισκότα κατά τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με την μους.

7

Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ δημιουργώντας ροζέτες πάνω στο γλυκό. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Δείτε ακόμη

Banner for Δροσιστικό smoothie με Πτι Μπερ και κόκκινα φρούτα

Δροσιστικό smoothie με Πτι Μπερ και κόκκινα φρούτα

Banner for Cream Crackers Παπαδοπούλου με ρικότα και φρέσκα πολύχρωμα σταφύλια

Cream Crackers Παπαδοπούλου με ρικότα και φρέσκα πολύχρωμα σταφύλια