Μους βερίκοκο – γιαούρτι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 2 πακέτα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου 225g
  • 500 γρ. βερύκοκα κομπόστα
  • 250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 150 γρ. (8 κ.σ κοφτές) ζάχαρη καστανή
  • 15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 40 ml (2 κ.σ ή 1 σφηνάκι) κονιάκ
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 750 ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Αλέθουμε στο μίξερ τα βερύκοκα να γίνουν πολτός.

2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

3

Κατόπιν σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό λιώνουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.

4

Ενσωματώνουμε τα βερύκοκα με τη ζελατίνη, ρίχνουμε το κονιάκ και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός για να ενωθούν τα μείγματα.

5

Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα Πτι – Μπερ σε κρύο γάλα χωρίς να μαλακώσουν και καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ.

6

Στρώνουμε την μισή μους από πάνω, συνεχίζουμε με μπισκότα κατά τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με την μους.

7

Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ δημιουργώντας ροζέτες πάνω στο γλυκό. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.