Μιλφέιγ με καραμελωμένα φύλλα κρούστας με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τα καραμελωμένα φύλλα κρούστας

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για την κρέμα μιλφέιγ

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αυγά (2 τεμ.)
  • 70 γρ. άμυλο αραβοσίτου
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ.κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανίλια
  • 1 κεσεδάκι φράουλες
  • 225 γρ μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για το στόλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 3 μέρη, δημιουργώντας 3 πακέτα φύλλων. Βάζουμε ένα φύλλο από το πρώτο πακέτο πάνω σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα του πακέτου και ψήνουμε στους 180⁰C για 10-12. λεπτά Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 2 πακέτα φύλλων.

2

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα (220γρ.), το γάλα, τα αυγά, το άμυλο και τη ζάχαρη μέχρι να δέσει καλά η κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

3

Τη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος έως ότου δέσει καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τις κομμένες φράουλες και ομογενοποιούμε.

4

Βάζουμε το πρώτο πακέτο φύλλων σε μια πιατέλα και από πάνω στρώνουμε το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 πακέτα φύλλων και γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.