Κορμός μους λεμόνι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

35 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου αλεσμένα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ

Για τη μους

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες με 10% λιπαρά
  • Ξύσμα από 4 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια.

3

Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από τα λεμόνια. Όταν ομογενοποιηθούν σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τη σαντιγί μέχρι να γίνει μια κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

4

Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά και γίνουν μια όμορφη μάζα. Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνουμε μεμβράνη και καλύπτουμε προσεχτικά τα τοιχώματα.

5

Τοποθετούμε πάνω στη μεμβράνη το μείγμα με τα μπισκότα έτσι ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα και στη συνέχεια τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, έως ότου σφίξει καλά το μείγμα της βάσης.

6

Στη συνέχεια γεμίζουμε το κοίλο μέρος της φόρμας με την γέμιση και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.

7

Σερβίρουμε αφού αναποδογυρίσουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Δροσιστικό smoothie με Πτι Μπερ και κόκκινα φρούτα

Δροσιστικό smoothie με Πτι Μπερ και κόκκινα φρούτα

Banner for Cream Crackers Παπαδοπούλου με φέτες αβοκάντο, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού

Cream Crackers Παπαδοπούλου με φέτες αβοκάντο, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού