Κορμός μους λεμόνι με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για τη μους
Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από τα λεμόνια. Όταν ομογενοποιηθούν σε πολύ χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τη σαντιγί μέχρι να γίνει μια κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά και γίνουν μια όμορφη μάζα. Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνουμε μεμβράνη και καλύπτουμε προσεχτικά τα τοιχώματα.
Τοποθετούμε πάνω στη μεμβράνη το μείγμα με τα μπισκότα έτσι ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα και στη συνέχεια τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, έως ότου σφίξει καλά το μείγμα της βάσης.
Στη συνέχεια γεμίζουμε το κοίλο μέρος της φόρμας με την γέμιση και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.
Σερβίρουμε αφού αναποδογυρίσουμε.