Τσιζκέικ με σοκολάτα, καρύδα και Γεμιστά Καρύδα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Για το σερβίρισμα
Μπορούμε να δώσουμε στη γέμιση σοκολατένια γεύση, προσθέτοντας 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα για τη βάση και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τις νιφάδες καρύδας και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε το μίγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι (διαμέτρου 22εκ.)
Τοποθετούμε τη βάση στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την γέμιση στο μίξερ, εκτός από το χυμό λεμονιού, και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και ψήνουμε το τσιζκέικ για 45-50’ στους 160°C Κελσίου.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για 1 ώρα για να προσθέσουμε την επικάλυψη.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας, να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, περιχύνουμε με την κρέμα καρύδας και αφήνουμε για 2’ να λιώσουν οι σταγόνες.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια γυαλιστερή σοκολατένια κρέμα και περιχύνουμε το τσιζκέικ.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο, αν θέλουμε να το σερβίρουμε δροσερό.
Πριν το σερβίρουμε διακοσμούμε με Γεμιστά μπισκότα Καρύδα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και νιφάδες καρύδας.