Υλικά
Για το pumpkin spice
1 κ.γ. κανέλα, σκόνη
¾ κ.γ. τζίντζερ, σκόνη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σκόνη
¼ κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη
Για το ρολό κολοκύθας
160 γρ. πουρέ κολοκύθας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
180 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλλίνη
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για την γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια υγρή ή 1 κάψουλα βανιλλίνη
12 μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για τη διακόσμηση
4-5 μικρά μαρεγκάκια
50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
6 μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Τρούφα
Βρώσιμα διακοσμητικά Halloween, προαιρετικά
TIP
Αν θέλουμε μπορούμε να βάψουμε την σαντιγί που θα καλύψουμε το ρολό με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Για το παντεσπάνι Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δίσκο ψησίματος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 8’ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και σταματάμε το χτύπημα.
- Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε, με απαλές κινήσεις τον πουρέ, 1 κ.γ. pumpkin spice, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος κοσκινισμένα το αλεύρι και το baking powder.
- Αφού ανακατέψουμε καλά απλώνουμε το μείγμα στον δίσκο ψησίματος και ψήνουμε για 18’ στους 180ο C στη λειτουργία του αερόθερμου.
- Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του το αναποδογυρίζουμε επάνω σε καθαρή πετσέτα, την οποία έχουμε πασπαλίσει με την άχνη.
- Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Η γέμιση Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανίλια και ½ κ.γ. από το pumpkin spice.
- Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 60’ τουλάχιστον.
- Το ρολό Κρατάμε από την κρέμα 3-4 κ.σ. στην άκρη για τη διακόσμηση.
- Ανοίγουμε το τυλιγμένο ρολό και το γεμίζουμε προσεκτικά με την υπόλοιπη κρέμα και θρυμματίζουμε τα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ σε μικρά κομμάτια. Τυλίγουμε ξανά σε ρολό και τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων.
- Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Η διακόσμηση Βουτάμε τα μπισκότα στην κουβερτούρα καλύπτοντας την μισή επιφάνεια τους και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Βγάζουμε το ρολό από την μεμβράνη, το ακουμπάμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με την κρέμα που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με τρούφα.
- Διακοσμούμε το ρολό με τη χαρακτηριστική Halloween διακόσμηση. Σερβίρουμε κόβοντάς το σε φέτες.
Δείτε ακόμη
Γλυκό ψυγείου με Σοκολάτα και Μιράντα