Grilled cheese με ψωμί σε φέτες Χωριανό Παπαδοπούλου Ολικής

Image of author Madame Ginger

Από τη Madame Ginger

20 ΛΕΠΤΑ
2 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Χωριανό 100% με αλεύρι Ολικής άλεσης Σίτου και Σίκαλης

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης με σίκαλη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 60 ml νερό
  • 2 κ.σ. γλυκό κρασί ή 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
  • Βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να καραμελώσουν.

2

Ανακατεύουμε τακτικά. Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θυμάρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί ή το ξύδι, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί και σβήνουμε με το ζωμό ή το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

3

Βουτυρώνουμε καλά όλες τις πλευρές του ψωμιού.

4

Απλώνουμε το τυρί και τα κρεμμύδια.

5

Κλείνουμε σε σάντουιτς και ψήνουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να λιώσει καλά το τυρί.

6

Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε αμέσως!