Grilled cheese με ψωμί σε φέτες Χωριανό Παπαδοπούλου Ολικής

Image of author Madame Ginger

Από τη Madame Ginger

20 ΛΕΠΤΑ
2 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Χωριανό 100% με αλεύρι Ολικής άλεσης Σίτου και Σίκαλης

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης με σίκαλη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 60 ml νερό
  • 2 κ.σ. γλυκό κρασί ή 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
  • Βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα να καραμελώσουν.

2

Ανακατεύουμε τακτικά. Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θυμάρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί ή το ξύδι, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί και σβήνουμε με το ζωμό ή το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

3

Βουτυρώνουμε καλά όλες τις πλευρές του ψωμιού.

4

Απλώνουμε το τυρί και τα κρεμμύδια.

5

Κλείνουμε σε σάντουιτς και ψήνουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να λιώσει καλά το τυρί.

6

Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε αμέσως!

Δείτε ακόμη

Banner for Crispy τρίγωνα ψωμιού Χωριανό Ολικής με dip από καπνιστή μελιτζάνα

Crispy τρίγωνα ψωμιού Χωριανό Ολικής με dip από καπνιστή μελιτζάνα

Banner for Πολύσπορο Ψωμί χωρίς Γλουτένη γεμιστό με ομελέτα και λαχανικά

Πολύσπορο Ψωμί χωρίς Γλουτένη γεμιστό με ομελέτα και λαχανικά