French toast με Τοστ Plus Παπαδοπούλου
Από τον Βασίλειο Ε. Κατσίλα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, BSc
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Βασίλειο Ε. Κατσίλα
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, BSc
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Υλικά για γαρνιτούρα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την baking powder, το αλάτι και τη βανίλια και προσθέτoυμε το αυγό χτυπώντας το με τον αναδευτήρα και σιγά σιγά περιχύνουμε το γάλα.
Σ’ αυτό το μείγμα βουτάμε τις φέτες του Τοστ Plus Παπαδοπούλου και τις αφήνουμε για 3 λεπτά να απορροφήσουν τον χυλό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και όταν λιώσει βάζουμε τις φέτες του Τοστ Plus Παπαδοπούλου δίπλα δίπλα και τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τις ψήσουμε στον φούρνο, αλείφοντας με βούτυρο το ταψί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες του Τοστ Plus Παπαδοπούλου και τις περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυλό και τις αφήνουμε να ψηθούν για 13-14 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν στους 170 βαθμούς με αέρα.
Στο τέλος βάζουμε μέσα στο τηγάνι τον χυλό που περίσσεψε.
Γαρνίρουμε με μύρτιλα, κόκκινα φρούτα, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και γιαούρτι καρύδας ή βανίλιας.
Πηγή: diatrofi.gr