Φατσούλες & ζωάκια με Κρακεράκια Παπαδοπούλου

Image of author Υπατία Παπασταμάτη

Από την Υπατία Παπασταμάτη

30 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Κρακεράκια

Υλικά

Για τις φατσούλες

  • Τυρί του τοστ ή ζαμπόν
  • Σέλερι ή ελιά μαύρη
  • Καρότο ή αγγουράκι

Για ζωάκια (κουκουβάγια και ποντικάκι)

  • Παριζάκι
  • καρότο
  • σαλάμι αέρος
  • αγγουράκι τουρσί
  • τυρί του τοστ
  • μαύρη ελιά
  • τυρί σε τρίγωνο

Για τον Άγιο – Βασίλη

  • ντομάτα
  • σέλερι
  • κρέμα τυρί
  • κάπαρη ή μαύρη ελιά

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για να φτιάξουμε τις φατσούλες, αρχικά κόβουμε το τυρί ή το ζαμπόν στο μέγεθος και το σχήμα που έχει το κρακεράκι μας.

2

Στη συνέχεια κόβουμε δύο μικρά ματάκια από τις ελιές και τα τοποθετούμε πάνω στη βάση. Κόβουμε λίγη από τη φλούδα του αγγουριού για να φτιάξουμετο στόμα και τα μαλλάκια της φατσούλας μας.

3

Για να φτιάξουμε την κουκουβάγια, κόβουμε το τυρί του τοστ σε μισοφέγγαρο και καλύπτουμε το μισό κρακεράκι. Από την ελιά φτιάχνουμε τα δύο ποδαράκια της κουκουβάγιας μας.

4

Φτάχνουμε με το αγγουράκι τουρσί τα ματάκια. Στη μέση προσθέτουμε λίγο κρέμα τυρί και ένα πολύ μικρό κομματάκι σταφίδας σαν τελίτσα στο κέντρο του ματιού. Φτιάχνουμε με λίγο καροτάκι τη μύτη, ενώ για τα φτερά φτιάχνουμε δύο μισοφέγγαρα από σαλάμι.

5

Αφού τοποθετήσουμε τα φτερά, τελειώνουμε με ένα τσουλούφι από μαϊντανό.

6

Για να φτιάξουμς το ποντικάκι, τοποθετούμε το τρίγωνο τυρί πάνω στο κρακεράκι. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την ουρίτσα του από μια λεπτή φλούδα πράσινης πιπεριάς.

7

Με μικρά κομματάκια ελιάς φτιάχνουμε τα ματάκια και τη μυτούλα του ποντικιού μας.

8

Τέλος με δύο ημικύκλια από παριζάκι φτιάχνουμε τα αυτιά.

9

Για να φτιάξουμε τον Άγιο Βασίλη, αλείφουμε με κατίκι το μισό κρακεράκι.

10

Κόβουμε ένα τριγωνάκι από τη ντομάτα και το τοποθετούμε σαν σκούφο και γαρνίρουμε την άκρη του με λίγο ακόμη κατίκι.

11

Βάζουμε δύο κομματάκια ελιάς για μάτια.

12

Τέλος, κόβουμε 2 φετούλες σέλερι για τα μουστάκια του.

13

Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και σερβίρουμε.

14

Εάν έχουμε καλεσμένους μπορούμε να τα ετοιμάσουμε αρκετές ώρες νωρίτερα. Σε αυτή την περίπτωση τα αφήνουμε στο ψυγείο και τα βγάζουμε ακριβώς πριν φτάσουν οι καλεσμένοι μας.

Δείτε ακόμη

Banner for Κρακεράκια με ντιπ αβοκάντο και μπρικ

Κρακεράκια με ντιπ αβοκάντο και μπρικ

Banner for Κρακεράκια Παπαδοπούλου με κρέμα από ροκφόρ, καρύδια και αποξηραμένα σύκα

Κρακεράκια Παπαδοπούλου με κρέμα από ροκφόρ, καρύδια και αποξηραμένα σύκα