Εύκολο μιλφέιγ με Πτι Μπερ
Από τον Πέτρο Συρίγο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Πέτρο Συρίγο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την κρέμα πατισερί
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1200 ml γάλα πλήρες
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
40 γρ αλεύρι
40 γρ κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γρ βούτυρο παγωμένο
Για την σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος 35%
3 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
10 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ζάχαρη άχνη
Αν θέλετε να κάνετε μιλφέιγ σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα στην κατσαρόλα στο τέλος μαζί με το βούτυρο.
Για την κρέμα πατισερί
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά, χωρίς να τη ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στα μπισκότα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη. Την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με μπισκότα που κάναμε. Ενδιάμεσα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για έξτρα γεύση.
Για το γαρνίρισμα
Τέλος τρίβουμε μπισκότα πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.