Δροσερό ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για τη στρώση ζελέ ροδάκινο
Για τη στρώση ζελέ πορτοκάλι
Για τη στρώση ζελέ ροδάκινο
Σε μια φόρμα (στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ.), στρώνουμε μια κόλλα ψησίματος και σταθεροποιούμε με λίγο βούτυρο.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Πτι Μπερ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα, πιέζοντας ελαφρά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Βουτάμε τα 8 φύλλα ζελατίνης σε νερό για 10 λεπτά.
Κόβουμε 150 γρ. ροδάκινο σε μικρά κυβάκια. Πολτοποιούμε 250 γρ. ροδάκινο σε ένα μίξερ μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, το σιρόπι ροδάκινο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Απομακρύνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε. Ενώνουμε τις παρασκευές και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε στη φόρμα για να δημιουργήσουμε την πρώτη στρώση ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Βουτάμε τα υπόλοιπα 8 φύλλα ζελατίνης σε νερό για 10 λεπτά.
Σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε 200 ml από τον χυμό πορτοκάλι μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό.
Όταν το μείγμα κρυώσει, δημιουργούμε τη δεύτερη στρώση ζελέ και αφήνουμε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Διακοσμούμε με μπισκότα Πτι Μπερ, ροδάκινο, πεπόνι και πορτοκάλι.