Δροσερά κεράσματα με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου, κρέμα και φράουλα

30 ΛΕΠΤΑ
12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 500 γρ. γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • ολόκληρα αυγά (περίπου 100 γρ.)
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε το γάλα να βράσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τα αυγά και τα ομογενοποιούμε καλά.

2

Αφού βράσει το γάλα, το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με το αυγό για να πάρει θερμοκρασία το αυγό. Στη συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για να βράσουν.

3

Μόλις βράσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει ανακατεύοντάς το. Αλλάζουμε σκεύος στο μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

4

Σε ένα μπισκότο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ απλώνουμε κρέμα με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι. Κόβουμε από πάνω φράουλες. Βάζουμε άλλο ένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και ξαναβάζουμε κρέμα και φράουλες. Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ πάνω από τις φράουλες και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη με τη βοήθεια ενός μικρού κόσκινου και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Banner for Τάρτα με βατόμουρο, κρέμα βανίλιας και Πτι-Μπερ

Τάρτα με βατόμουρο, κρέμα βανίλιας και Πτι-Μπερ