Club Sandwich με Τοστ Γεύση2 Παπαδοπούλου Ολικής Άλεσης
Από την Υπατία Παπασταμάτη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Υπατία Παπασταμάτη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το club sandwich
Για το γουακαμόλε
Καθαρίζουμε το αβοκάντο από την φλούδα του και αφαιρούμε το κουκούτσι. Το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και ραντίζουμε με τον χυμό από το lime.
Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να λιώσει σχεδόν η σάρκα του αβοκάντο.
Ψήνουμε σε φρυγανιέρα τις φέτες τοστ και αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά με μαγιονέζα.
Τοποθετούμε σε μικρό τηγάνι τις φέτες μπέικον με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν λίγο.
Την τρίτη φέτα ψωμιού την αλείφουμε με το γουακαμόλε και σκεπάζουμε από πάνω με μια δεύτερη που έχουμε αλείψει με τη μαγιονέζα.
Προσθέτουμε τα φύλλα της σαλάτας iceberg, τις φέτες ντομάτας και το μπέικον και σκεπάζουμε ξανά με τη τρίτη φέτα ψωμιού.
Καρφώνουμε 4 καλαμάκια μικρά ή οδοντογλυφίδες σε 4 σημεία διαγώνια της τελευταίας φέτας ψωμιού και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ξεχωρίζοντας 4 μικρά σαντουιτσάκια.
Τοποθετούμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα ρόκας.