Chocolate cupcakes με μπισκότα Μιράντα

30' ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα κλασικά

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 60 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά, τριμμένα 
  • 95 γρ. αλεύρι μαλακό 
  • 120 γρ. ζάχαρη  
  • 90 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 55 γρ. κακάο σε σκόνη  
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου  
  • 200 ml ξινόγαλα  
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder  
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι  

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη  
  • 100 ml νερό 

Για την κρέμα κακάο – μπισκότο

  • 60 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά σε σκόνη  
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη  
  • 22 γρ. κακάο  

Για την διακόσμηση

  • Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά 
  • Σταγόνες λευκής σοκολάτας  
  • Σταγόνες πικρής σοκολάτας

 

TIP

Αν θέλετε να διατηρηθούν τα κέικ για περισσότερες ημέρες, διατηρήστε τα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές τάπερ ή στην κατάψυξη χωρίς την κρέμα και διακοσμήστε με την κρέμα και τα μπισκότα λίγο πριν τα σερβίρετε.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για τα cupkakes: Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι και το τριμμένο μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε καλά. 

2

Σε ένα μίξερ – με το φτερό – χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 7 λεπτά μέχρι το βούτυρο να αφρατέψει.

3

Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε εναλλάξ τα ξηρά υλικά μας (αλεύρι, κακάο, τριμμένο Μιράντα, baking powder, μαγειρική σόδα και θαλασσινό αλάτι) και το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε καλά – χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.  

 

4

Μοιράζουμε τη ζύμη στις χάρτινες φόρμες των cupcakes μέχρι να γεμίσει τα 2/3 της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (ή στους 150°C στον αέρα) για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα. 

5

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και ραντίζουμε με αυτό την επάνω μεριά του κάθε cupcake.

6

Για τη βουτυρόκρεμα: Σε ένα μίξερ – με το φτερό – χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά  και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στόμιο σε σχήμα αστεράκι και διακοσμούμε τα cupcakes 

7

Διακοσμήστε μαζί με το παιδάκι σας το κάθε cupcake, χρησιμοποιώντας σταγόνες λευκής σοκολάτας και σοκολάτας υγείας για τα μάτια και από ένα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου για στόμα.   

8

Διατηρείτε τα cupcakes με την κρέμα στο ψυγείο για 3 μέρες το πολύ. 

Δείτε ακόμη

Banner for Ταρτάκια - φαντασματάκια με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και κρέμα σοκολάτα

Ταρτάκια - φαντασματάκια με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και κρέμα σοκολάτα

Banner for Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη

Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη