Chocolate cupcakes με μπισκότα Μιράντα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τα cupcakes
Για το σιρόπι
Για την κρέμα κακάο – μπισκότο
Για την διακόσμηση
Αν θέλετε να διατηρηθούν τα κέικ για περισσότερες ημέρες, διατηρήστε τα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές τάπερ ή στην κατάψυξη χωρίς την κρέμα και διακοσμήστε με την κρέμα και τα μπισκότα λίγο πριν τα σερβίρετε.
Για τα cupkakes: Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι και το τριμμένο μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μίξερ – με το φτερό – χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 7 λεπτά μέχρι το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε εναλλάξ τα ξηρά υλικά μας (αλεύρι, κακάο, τριμμένο Μιράντα, baking powder, μαγειρική σόδα και θαλασσινό αλάτι) και το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε καλά – χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε τη ζύμη στις χάρτινες φόρμες των cupcakes μέχρι να γεμίσει τα 2/3 της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (ή στους 150°C στον αέρα) για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και ραντίζουμε με αυτό την επάνω μεριά του κάθε cupcake.
Για τη βουτυρόκρεμα: Σε ένα μίξερ – με το φτερό – χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στόμιο σε σχήμα αστεράκι και διακοσμούμε τα cupcakes.
Διακοσμήστε μαζί με το παιδάκι σας το κάθε cupcake, χρησιμοποιώντας σταγόνες λευκής σοκολάτας και σοκολάτας υγείας για τα μάτια και από ένα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου για στόμα.
Διατηρείτε τα cupcakes με την κρέμα στο ψυγείο για 3 μέρες το πολύ.