Brunch με ψωμί Αρχαία Σπορά με chia και κινόα
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε σιγά σιγά το βούτυρο ενώ παράλληλα ψήνουμε το ψωμί Αρχαία Σπορά σε τοστιέρα ή σε σχάρα.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και με τη βοήθεια μιας μαρίζ σιλικόνης μετά από περίπου 1 λεπτό σπρώχνουμε το μείγμα των αυγών από την άκρη του τηγανιού μέχρι το κέντρο. Ο χώρος που αδειάζει στο τηγάνι καλύπτεται αυτόματα από το υπόλοιπο αυγό που δεν έχει ακόμα μαγειρευτεί.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να πήξουν τα αυγά χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
Τα scrambled eggs είναι έτοιμα όταν δεν έχουν ψηθεί τελείως και διατηρούν πολύ μαλακή υφή, συνεχίζουν τα ψήνονται ελαφρώς και μετά την απομάκρυνση από το τηγάνι.
Βάζουμε πάνω στο ψωμί λεπτά φετάκια αβοκάντο, προσθέτουμε από πάνω τα scrambled eggs και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
Στην άλλη φέτα ψωμί βάζουμε το τυρί κρέμα light, το σολομό το ξύσμα λεμονιού και γαρνίρουμε με άνιθο