Banoffee Cupcakes με Caprice Παπαδοπούλου
Από τη Madame Ginger
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τη Madame Ginger
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τα cupcakes
Για το frosting
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες και το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιθούν. Κλείνουμε το μίξερ, βάζουμε το αλεύρι και τη βανίλια στο μείγμα και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και κατεβάζουμε τον κάδο.
Μοιράζουμε το μισό μείγμα σε 12 μεγάλες χάρτινες θήκες για cupcakes τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στην ειδική βάση.
Σπάμε 12 Caprice στα 2 και τοποθετούμε από 2 κομμάτια σε κάθε cupcake. Σκεπάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά στον αέρα.
Παράλληλα με το ψήσιμο ετοιμάζουμε το frosting. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το γάλα και χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως και στολίζουμε με το frosting και τα Caprice.