Αγγλικό παραδοσιακό Trifle με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου χοντροκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό βύσσινου, ή καφέ στιγμής
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ανάμεικτα φρούτα κομπόστα όποια μας αρέσουν
  • 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα στιγμής με γεύση βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα σαντιγί
  • Ξύσμα σοκολάτας και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε τα μισά μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ  σε μεγάλο μπωλ και τα ραντίζουμε με το μισό χυμό, ή τον καφέ.

2

Πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, τη μισή κομπόστα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.

3

Τα ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό ή καφέ και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κομπόστα.

4

Τελειώνουμε με τη σαντιγί και την πασπαλίζουμε με την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.

5

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

6

Φτιάχνουμε χτυπώντας 250 ml, παγωμένη κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 φακελάκι σκόνη βανίλια, μέχρι να δέσει η κρέμα.

7

Για να ετοιμάσουμε τράιφλ σε 6 ατομικά μπωλ ή ποτήρια ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία βήμα-βήμα, μοιράζοντας τα υλικά ισόποσα στα 6 μπωλ ή ποτήρια και στο τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τους ξηρούς καρπούς.