Αγγλικό παραδοσιακό Trifle με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Βάζουμε τα μισά μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σε μεγάλο μπωλ και τα ραντίζουμε με το μισό χυμό, ή τον καφέ.
Πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, τη μισή κομπόστα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.
Τα ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό ή καφέ και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κομπόστα.
Τελειώνουμε με τη σαντιγί και την πασπαλίζουμε με την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Φτιάχνουμε χτυπώντας 250 ml, παγωμένη κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 φακελάκι σκόνη βανίλια, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Για να ετοιμάσουμε τράιφλ σε 6 ατομικά μπωλ ή ποτήρια ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία βήμα-βήμα, μοιράζοντας τα υλικά ισόποσα στα 6 μπωλ ή ποτήρια και στο τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τους ξηρούς καρπούς.