Επιλογές για γρήγορο και θρεπτικό πρωινό!

Τα πολυδημητριακά μπισκότα είναι μια εξαιρετική επιλογή πρωινού για εσάς που έχετε ελάχιστο χρόνο.

Featured image for Επιλογές για γρήγορο και θρεπτικό πρωινό!

Το πρωινό γεύμα είναι σημαντικό, καθώς μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Το πρώτο γεύμα της ημέρας συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας (γλυκόζη) που είναι περιορισμένα όταν ξυπνάμε και διεγείρει τον μεταβολισμό μας μετά τη «νηστεία» που αντιμετώπισε το σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου καλή ιδέα να παραλείπουμε το πρωινό γεύμα. Τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος μας είναι ελάχιστος; Τα ΠολυΔημητριακά Μπισκότα Παπαδοπούλου έρχονται να καλύψουν αυτή την ανάγκη, προσφέροντας μια θρεπτική, νόστιμη και γρήγορη λύση για πρωινό.

Τι κάνει τα πολυδημητριακά μπισκότα μια καλή επιλογή για το πρωινό; Το γεγονός ότι αποτελούνται σε ποσοστό περίπου 60% από 4 δημητριακά ολικής άλεσης (σιτάρι, σίκαλη, βρώμη και κριθάρι), τα οποία είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, προσφέροντάς μας το «καύσιμο» που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να ξεκινήσει τη ημέρα.

Ακόμη κι εάν ανήκετε σε όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος, η κατανάλωση πολυδημητριακών μπισκότων ενδείκνυται και για εσάς, κι αυτό γιατί:

  • Σύμφωνα με μελέτες όσοι καταναλώνουν τρόφιμα ολικής άλεσης στο πρωινό τους τείνουν να προσλαμβάνουν λιγότερα λιπαρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Τα πολυδημητριακά μπισκότα είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, που τροφοδοτούν σταδιακά μέσα στη μέρα τον οργανισμό με ενέργεια, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα τσιμπολογήματα.
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού  και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

Πέρα από τα παραπάνω οφέλη τους, τα πολυδημητριακά μπισκότα έχουν ένα ακόμη σημαντικό προσόν: μπορείτε να τα έχετε μαζί σας, ώστε να μην στερηθείτε το πρωινό σας όπου κι αν βρίσκεστε!

Με πληροφορίες από το άρθρο της Αλεξιάννας Τριανταφύλλου, Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, ΒSc, μέλους της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο logodiatrofis.gr.