Κορμός σοκολάτας με ΠολυΔημητριακά μπισκότα Παπαδοπούλου

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

15 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of ΠολυΔημητριακά Μπισκότα Πρωινού με 4 δημητριακά & γάλα

Υλικά

  • 360 γρ. μπισκότα ΠολυΔημητριακά  Παπαδοπούλου
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • 200 γρ. γάλα (η ρόφημα αμυγδάλου)
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε το γάλα (ή ρόφημα αμυγδάλου) σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

2

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

3

Προσθέτουμε το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ χοντροσπάμε τα μπισκότα.

5

Περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

6

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.

7

Τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας και μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου. Αφήνουμε να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.

8

Στη συνέχεια, βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο και ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Σεμιφρέντο στρατσιατέλα με Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

Σεμιφρέντο στρατσιατέλα με Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου