Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα, καρύδια & Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
6-7 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τον κορμό

  • 350γρ. μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150γρ. καρύδια
  • 70γρ. κακάο
  • 300γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κ.γ.. κανέλα

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 200γρ. βούτυρο
  • 400γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40γρ. κακάο σε σκόνη

Για τη διακόσμηση

  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα για το ντεκόρ
  • 2-3 έτοιμες χιονονιφάδες από λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μισά από τα μπισκότα. Τα άλλα μισά τα κάνουμε σκόνη.

2

Τοποθετούμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και την κανέλα, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

3

Πλάθουμε με τα χέρια μας ένα μπαστούνι και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

4

Για τη βουτυρόκρεμα, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

5

Αλείφουμε όλο τον κορμό με την βουτυρόκρεμα που μόλις φτιάξαμε σε όλη του την επιφάνεια και στα πλάγια.

6

Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε το κορμό ενός δέντρου σαν να το γδέρνουμε.

7

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλο τον κορμό και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με χιονονιφάδες από λευκή σοκολάτα.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο