Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα, καρύδια & Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τον κορμό
Για τη βουτυρόκρεμα
Για τη διακόσμηση
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μισά από τα μπισκότα. Τα άλλα μισά τα κάνουμε σκόνη.
Τοποθετούμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και την κανέλα, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Πλάθουμε με τα χέρια μας ένα μπαστούνι και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Για τη βουτυρόκρεμα, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Αλείφουμε όλο τον κορμό με την βουτυρόκρεμα που μόλις φτιάξαμε σε όλη του την επιφάνεια και στα πλάγια.
Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε το κορμό ενός δέντρου σαν να το γδέρνουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλο τον κορμό και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με χιονονιφάδες από λευκή σοκολάτα.