Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα, καρύδια & Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
6-7 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τον κορμό

  • 350γρ. μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150γρ. καρύδια
  • 70γρ. κακάο
  • 300γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κ.γ.. κανέλα

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 200γρ. βούτυρο
  • 400γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40γρ. κακάο σε σκόνη

Για τη διακόσμηση

  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα για το ντεκόρ
  • 2-3 έτοιμες χιονονιφάδες από λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μισά από τα μπισκότα. Τα άλλα μισά τα κάνουμε σκόνη.

2

Τοποθετούμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και την κανέλα, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

3

Πλάθουμε με τα χέρια μας ένα μπαστούνι και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

4

Για τη βουτυρόκρεμα, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

5

Αλείφουμε όλο τον κορμό με την βουτυρόκρεμα που μόλις φτιάξαμε σε όλη του την επιφάνεια και στα πλάγια.

6

Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε το κορμό ενός δέντρου σαν να το γδέρνουμε.

7

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλο τον κορμό και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με χιονονιφάδες από λευκή σοκολάτα.