Χριστουγεννιάτικο στεφάνι µε φρούτα του δάσους και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

45 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την βάση µπισκότου

  • 150 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 7,5 γρ. άρωμα βανίλιας (Βανιλέτα)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου, τριμμένα

Για τη διακόσµηση

  • 230 γρ. κρέμα τυριού μαλακή
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. σπόρους ρόδι
  • 100 γρ. μύρτιλα
  • 100 γρ. βατόμουρα
  • 8-10 κλαράκια φρέσκο δυόσμο

TIP

Τοποθετήστε κομμένο το ρόδι μέσα σε ένα μπολ με νερό και οι σπόροι θα βγουν πιο εύκολα.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε την βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε.

2

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα Πτι-Μπερ και το μπέικιν πάουντερ. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την βανίλια και το αυγό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και η ζύμη να γίνει πολύ σφιχτή.

3

Τυλίγουμε την ζύμη κυλινδρικά, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την τοποθετούμε στο ταψί σε σχήμα στεφανιού, ενώνοντας τις δύο άκρες της. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180°C έως να είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

4

Για την επικάλυψη, αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το μείγμα επάνω στο στεφάνι. Διακοσμούμε με σπόρους ροδιού, βατόμουρα, μύρτιλα, φρέσκο δυόσμο. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.