Χριστουγεννιάτικα δεντράκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Φορμάρετε το γλυκό αφού το παγώσετε, προκειμένου να διατηρήσει το σχήμα που θα του δώσετε.
Προετοιμάζουμε μία μεταλλική φόρμα κέικ 20 εκ.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα Πτι-Μπερ με το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρί. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος, ανακατεύουμε μαζί και το μείγμα με το αλεύρι και τα τριμμένα μπισκότα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με μια πρέζα αλατιού, μέχρι να δέσουν. Τα ρίχνουμε προσεκτικά στο μείγμα σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε μεταλλικό πλέγμα.
Κόβουμε το κέικ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπάτ. Διακοσμούμε με γλάσο λευκής σοκολάτας.