Vegan & Gluten Free Μωσαϊκό με Μπισκότα Παπαδοπούλου με Κακάο Χωρίς Γλουτένη
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Αν επιλέξουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό σαν καραμέλα, λόγω συστατικών, ίσως να μην καταφέρουμε να του δώσουμε το ιδανικό σχήμα εξαρχής. Όμως μετά από μισή με μία ώρα στην κατάψυξη, θα είναι πιο εύκολο να δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε, καθώς το μείγμα θα έχει σταθεροποιηθεί.
Σπάμε με το χέρι τα Μπισκότα Παπαδοπούλου με Κακάο Χωρίς Γλουτένη σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Προσέχουμε να μην τα θρυμματίσουμε.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου και την υγρή βανίλια.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
Βράζουμε το φυτικό γάλα και το προσθέτουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μωσαϊκό σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ ή εναλλακτικά βάζουμε το μείγμα μας σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τις άκρες σαν να είναι καραμέλα.
Βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για 1,5 ώρα και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε μέσα στην ίδια ημέρα μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για περισσότερες ώρες (περίπου 4-5 ώρες).
Το διατηρούμε στο ψυγείο.