Vegan & Gluten Free Μωσαϊκό με Μπισκότα Παπαδοπούλου με Κακάο Χωρίς Γλουτένη

Image of author Χριστίνα Ζουπάνου (A Vegan Foodie)

Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)

20 ΛΕΠΤΑ
4-6 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μπισκότα με Κακάο Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 1 συσκευασία Μπισκότα Παπαδοπούλου με Κακάο Χωρίς Γλουτένη   
  • 40 γρ. σκόνη κακάο 
  • 150 γρ. κουβερτούρα 
  • ½ φλ. φυτικό γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια 
  • 110 γρ. φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου 

TIP

Αν επιλέξουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό σαν καραμέλα, λόγω συστατικών, ίσως να μην καταφέρουμε να του δώσουμε το ιδανικό σχήμα εξαρχής. Όμως μετά από μισή με μία ώρα στην κατάψυξη, θα είναι πιο εύκολο να δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε, καθώς το μείγμα θα έχει σταθεροποιηθεί.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σπάμε με το χέρι τα Μπισκότα Παπαδοπούλου με Κακάο Χωρίς Γλουτένη σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Προσέχουμε να μην τα θρυμματίσουμε.  

2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου και την υγρή βανίλια. 

3

Τα ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός. 

4

Βράζουμε το φυτικό γάλα και το προσθέτουμε σε ένα μπολ. 

5

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. 

6

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

7

Τοποθετούμε το μωσαϊκό σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ ή εναλλακτικά βάζουμε το μείγμα μας σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τις άκρες σαν να είναι καραμέλα.  

8

Βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για 1,5 ώρα και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε μέσα στην ίδια ημέρα μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για περισσότερες ώρες (περίπου 4-5 ώρες). 

9

Το διατηρούμε στο ψυγείο. 

Δείτε ακόμη

Banner for Εύκολο τιραμισού με μπισκότα κακάο χωρίς γλουτένη Παπαδοπούλου

Εύκολο τιραμισού με μπισκότα κακάο χωρίς γλουτένη Παπαδοπούλου

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ