Τrifle σε ποτήρι με κρέμα κάστανου και μασκαρπόνε με Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

90 ΛΕΠΤΑ
4 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

  • 400 γρ. κάστανα (330 βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 90 γρ. μέλι 
  • 160 γρ. μασκαρπόνε
  • 8 κ.γ. άγλυκο κακάο 
  • 12 μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης και 1 για γαρνιτούρα 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Με κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε στα κάστανα έναν σταυρό, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν μια βράση, μετράμε 30 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Όταν κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε την ψίχα σε ένα μπολ.  

2

Σε πολυκοπτικό χτυπάμε την μισή ψίχα από τα κάστανα με το μισό μέλι και όσο νερό χρειαστεί (περίπου 12 κ.σ.) μέχρι να πάρουμε μια πάστα σαν μους. Την υπόλοιπη ψίχα την ανακατεύουμε καλά με το κακάο και αφήνουμε στην άκρη.  

3

Ανακατεύουμε και το μασκαρπόνε με το υπόλοιπο μέλι και αφήνουμε στην άκρη.

4

Στήνουμε το κάθε ποτήρι ως εξής: 
Στην βάση σπάμε 3 μπισκότα Πτι-Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης. Στην δεύτερη στρώση βάζουμε 40 γρ. από το μασκαρπόνε με μέλι. Στην τρίτη στρώση ρίχνουμε 30 γρ.από την ψίχα κάστανο-κακάο και τέλος γεμίζουμε με την βοήθεια ενός κορνέ με 40 γρ. μους κάστανο. Γαρνίρουμε με έξτρα σπασμένο Πτι-Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης και βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.  

Δείτε ακόμη

Banner for Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Banner for Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ

Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ