Τrifle σε ποτήρι με κρέμα κάστανου και μασκαρπόνε με Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Με κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε στα κάστανα έναν σταυρό, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν μια βράση, μετράμε 30 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Όταν κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε την ψίχα σε ένα μπολ.
Σε πολυκοπτικό χτυπάμε την μισή ψίχα από τα κάστανα με το μισό μέλι και όσο νερό χρειαστεί (περίπου 12 κ.σ.) μέχρι να πάρουμε μια πάστα σαν μους. Την υπόλοιπη ψίχα την ανακατεύουμε καλά με το κακάο και αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε και το μασκαρπόνε με το υπόλοιπο μέλι και αφήνουμε στην άκρη.
Στήνουμε το κάθε ποτήρι ως εξής:
Στην βάση σπάμε 3 μπισκότα Πτι-Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης. Στην δεύτερη στρώση βάζουμε 40 γρ. από το μασκαρπόνε με μέλι. Στην τρίτη στρώση ρίχνουμε 30 γρ.από την ψίχα κάστανο-κακάο και τέλος γεμίζουμε με την βοήθεια ενός κορνέ με 40 γρ. μους κάστανο. Γαρνίρουμε με έξτρα σπασμένο Πτι-Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης και βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.