Trifle με ζελέ φράουλας και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
Για το ζελέ
Για την κρέμα
Για τη γαρνιτούρα
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ζελατίνη και το χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε το γάλα με τη μισή (75 γρ.) ζάχαρη. Ανακατεύουμε ξεχωριστά την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Αφού βράσει το γάλα, προσθέτουμε λίγο στο μείγμα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ξαναβράζουμε ώσπου να δέσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Αφού παγώσει το ζελέ, ρίχνουμε στο μπολ 180 γρ. θρυμματισμένου μπισκότου Πτι-Μπερ. Μετά από 15 λεπτά, αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε σε όλο το μπολ μας. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Διακοσμούμε με 45 γρ. σπασμένα μπισκότα Πτι-Μπερ και φράουλες κομμένες στο μέγεθος που θέλουμε.