Trifle με ζελέ φράουλας και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

40 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Για το ζελέ

  • 500 γρ. νερό
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. ζελατίνη φύλλα
  • 40 γρ. χυμός λεμονιού
  • 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • φρέσκες φράουλες

Για την κρέμα

  • 500 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. κρόκοι αυγού (3 τεμ.)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. βούτυρο 82%

Για τη γαρνιτούρα

  • Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
  • φράουλες

Εκτέλεση Συνταγής

1

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ζελατίνη και το χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο.

2

Βράζουμε το γάλα με τη μισή (75 γρ.) ζάχαρη. Ανακατεύουμε ξεχωριστά την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Αφού βράσει το γάλα, προσθέτουμε λίγο στο μείγμα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ξαναβράζουμε ώσπου να δέσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

3

Αφού παγώσει το ζελέ, ρίχνουμε στο μπολ 180 γρ. θρυμματισμένου μπισκότου Πτι-Μπερ. Μετά από 15 λεπτά, αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε σε όλο το μπολ μας. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

4

Διακοσμούμε με 45 γρ. σπασμένα μπισκότα Πτι-Μπερ και φράουλες κομμένες στο μέγεθος που θέλουμε.