Τούρτα με λεμόνι, μύρτιλο και Πτι-Μπερ

225 ΛΕΠΤΑ
12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

Για την κρέμα λεμόνι

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 185 γρ. χυμός λεμονιού σουρωμένος
  • 10 γρ. φύλλο ζελατίνης
  • 60 γρ. μέλι
  • 4 αυγά

Για την κρέμα μύρτιλο

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 200 γρ. φρέσκα μύρτιλα
  • 10 γρ. φύλλο ζελατίνης
  • 50 γρ. μέλι

Για το κονφί (confi) λεμόνι

  • Φλούδα από τρία λεμόνια, μόνο το κίτρινο μέρος κομμένο σε μικρά καρέ/κυβάκια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό

Για το στήσιμο και την διακόσμηση

  • 2 πακέτα (450 γρ.) Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • Κρέμα μύρτιλο
  • Κρέμα λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για το κονφί λεμόνι

Αφαιρούμε την άσπρη σάρκα από την φλούδα των λεμονιών και κόβουμε σε μικρά καρέ.

2

Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα καρέ με την ζάχαρη και τα 100 γρ. νερού μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

3

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 100 γρ. νερού και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να καραμελώσουν τα καρέ λεμονιού.

4

Για την κρέμα λεμόνι

Βυθίζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. 

5

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να διογκωθεί καλά σαν σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο. 

6

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.

7

Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την στραγγίξουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

8

Σουρώνουμε το μείγμα αμέσως σε ένα μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

9

Όταν κρυώσει το μείγμα το προσθέτουμε στην διογκωμένη κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα έως ότου ομογενοποιηθεί.

10

Για την κρέμα μύρτιλο

Βυθίζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. 

11

Χτυπάμε το κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να διογκωθεί σαν σαντιγί και την μεταφέρουμε στο ψυγείο.

12

Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα μύρτιλα με το μέλι και πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να μαλακώσει πολύ καλά το φρούτο.

13

Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει με τα χέρια μας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου διαλυθεί.

14

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

15

Αφού κρυώσει το προσθέτουμε στην διογκωμένη κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα έως ότου ομογενοποιηθεί.

16

Για το στήσιμο του γλυκού

Σε τσέρκι ή ταψάκι 20Χ20 στρώνουμε μπισκότα μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

17

Προσθέτουμε μία λεπτή στρώση κρέμα λεμονιού ξεκινώντας ένα εκατοστό πιο μέσα από την άκρη του μπισκότου ώστε να μην τρέξει στα τοιχώματα.

18

Συνεχίζουμε και πάλι με μπισκότα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα με τα μύρτιλα.

19

Συνεχίζουμε την διαδικασία έως ότου δημιουργήσουμε 5 στρώσεις από μπισκότα με τις κρέμες στρωμένες εναλλάξ, τελειώνοντας με κρέμα λεμονιού.

20

Διακοσμούμε την τούρτα με την κρέμα μύρτιλο δημιουργώντας μικρά dots/βουλίτσες με την βοήθεια κορνέ.

21

Προσθέτουμε κομμάτια μπισκότου, φρέσκα μύρτιλα και κονφί λεμόνι.

Δείτε ακόμη

Banner for Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Banner for Εναλλακτικό Cheesecake Τορτίγιας με γιαούρτι

Εναλλακτικό Cheesecake Τορτίγιας με γιαούρτι