Τούρτα με σοκολάτα, μαρμελάδα βερίκοκο και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

45 ΛΕΠΤΑ
10 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • 450 γρ. μπισκότα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου (2 πακέτα)
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι.

2

Αφήνουμε για 1 λεπτό, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.

3

Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.

4

Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.

5

Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.

6

Αδειάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.

7

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

8

Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι, μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.

9

Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.

10

Αφήνουνε 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.