Υλικά
- 450 γρ. μπισκότα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου (2 πακέτα)
- 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
- 100 γρ. μέλι
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.
- Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.
- Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.
- Αδειάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι, μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.
- Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.
- Αφήνουνε 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.
Δείτε ακόμη
Μπισκοτόσπιτο βασιλόπιτα gingerbread