Τούρτα με σοκολάτα, μαρμελάδα βερίκοκο και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι.
Αφήνουμε για 1 λεπτό, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.
Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.
Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.
Αδειάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι, μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.
Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.
Αφήνουνε 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.