Tούρτα με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου, καραμέλα & κάστανο

50 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι με μπισκότα

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου σε σκόνη
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα κάστανο

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. πουρές από κάστανο

Για την κρέμα καραμέλας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. έτοιμη καραμέλα βουτύρου

Για τη διακόσμηση

  • 250 γρ. ζάχαρη για τις καραμέλες tuille
  • 12 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με την βοήθεια ενός mixer χειρός για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και απλώνουμε σε φόρμα διαμέτρου 25-30 εκ.

2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά στους 170°C, στον αέρα. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 όμοια κομμάτια.

3

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει πηκτή σαντιγί και προσθέτουμε τον έτοιμο πουρέ κάστανο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα αυτό, πάνω στο πρώτο κομμάτι από παντεσπάνι.

4

Τοποθετούμε το επόμενο κομμάτι από παντεσπάνι.

5

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την έτοιμη καραμέλα βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλάγια.

6

Στολίζουμε γύρω γύρω την τούρτα με Πτι-Μπερ.

7

Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, τη ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας διάφορα αφηρημένα σχήματα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

8

Στολίζουμε με τα tuille.

Δείτε ακόμη

Banner for Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Πρωινό Smoothie με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Banner for Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου

Open sandwich με καπνιστό σολομό, αγγούρι και τυρί κρέμα σε Ψωμί Γερμανικού τύπου