Tούρτα με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου, καραμέλα & κάστανο

50 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι με μπισκότα

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου σε σκόνη
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα κάστανο

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. πουρές από κάστανο

Για την κρέμα καραμέλας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. έτοιμη καραμέλα βουτύρου

Για τη διακόσμηση

  • 250 γρ. ζάχαρη για τις καραμέλες tuille
  • 12 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με την βοήθεια ενός mixer χειρός για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και απλώνουμε σε φόρμα διαμέτρου 25-30 εκ.

2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά στους 170°C, στον αέρα. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 όμοια κομμάτια.

3

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει πηκτή σαντιγί και προσθέτουμε τον έτοιμο πουρέ κάστανο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα αυτό, πάνω στο πρώτο κομμάτι από παντεσπάνι.

4

Τοποθετούμε το επόμενο κομμάτι από παντεσπάνι.

5

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την έτοιμη καραμέλα βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλάγια.

6

Στολίζουμε γύρω γύρω την τούρτα με Πτι-Μπερ.

7

Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, τη ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας διάφορα αφηρημένα σχήματα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

8

Στολίζουμε με τα tuille.