Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την μαρμελάδα ροδάκινο
Για την μαρμελάδα βατόμουρο
Για την κρέμα ricotta
Για το στήσιμο του γλυκού
Για την διακόσμηση
Για την μαρμελάδα ροδάκινο
Σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα ροδάκινα με την ζάχαρη, πιέζοντας ταυτόχρονα με ένα πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το φρούτο και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε την μαρμελάδα στην άκρη να κρυώσει
Για την μαρμελάδα βατόμουρο
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει καλά το φρούτο και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατά την διάρκεια πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργηθεί η υφή της μαρμελάδας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα ricotta
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την ricotta, την κρέμα τυριού, το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σε δύο-τρεις δόσεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διογκωθεί η κρέμα και να γίνει σαν σαντιγί.
Για το στήσιμο του γλυκού
Για το στήσιμο της τούρτας, σε στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (ύψος 7 εκ.) τοποθετούμε ολόκληρα και σπασμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε από πάνω τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των μπισκότων.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο και μία κουταλιά μαρμελάδα βατόμουρο διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
Συνεχίζουμε με μπισκότα, κρέμα και τις μαρμελάδες για ακόμα τρεις φορές και τελειώνουμε με μία στρώση μπισκότα. Συνολικά θα δημιουργήσουμε 5 στρώσεις με μπισκότα.
Τοποθετούμε το γλυκό και την υπολειπόμενη κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε όλη την νύχτα για να σταθεροποιηθεί καλά.
Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το τσέρκι με προσοχή και καλύπτουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτα με την υπολειπόμενη κρέμα.
Διακοσμούμε με κομπόστα ροδάκινο, φρέσκα βατόμουρα, και κομμάτια μπισκότου.