Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

225 ΛΕΠΤΑ
12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την μαρμελάδα ροδάκινο

  • 250 γρ. φρέσκα ροδάκινα κομμένα σε μικρά κυβάκια, χωρίς φλούδα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την μαρμελάδα βατόμουρο

  • 150 γρ. βατόμουρα
  • 70 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα ricotta

  • 200 γρ. τυρί ricotta
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 1 & 2/3 πακέτα (375 γρ.) μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά (350 γρ. για την τούρτα και περίπου 25 γρ. για διακόσμηση)
  • Κρέμα ricotta
  • Μαρμελάδα ροδάκινο
  • Μαρμελάδα βατόμουρο

Για την διακόσμηση

  • Κομπόστα ροδάκινο
  • Φρέσκα βατόμουρα
  • 25 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για την μαρμελάδα ροδάκινο

Σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα ροδάκινα με την ζάχαρη, πιέζοντας ταυτόχρονα με ένα πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το φρούτο και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε την μαρμελάδα στην άκρη να κρυώσει

2

Για την μαρμελάδα βατόμουρο

Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει καλά το φρούτο και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατά την διάρκεια πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργηθεί η υφή της μαρμελάδας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

3

Για την κρέμα ricotta

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την ricotta, την κρέμα τυριού, το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

4

Προσθέτουμε σε δύο-τρεις δόσεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διογκωθεί η κρέμα και να γίνει σαν σαντιγί. 

5

Για το στήσιμο του γλυκού

Για το στήσιμο της τούρτας, σε στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (ύψος 7 εκ.) τοποθετούμε ολόκληρα και σπασμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

6

Προσθέτουμε από πάνω τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των μπισκότων.

7

Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο και μία κουταλιά μαρμελάδα βατόμουρο διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

8

Συνεχίζουμε με μπισκότα, κρέμα και τις μαρμελάδες για ακόμα τρεις φορές και τελειώνουμε με μία στρώση μπισκότα. Συνολικά θα δημιουργήσουμε 5 στρώσεις με μπισκότα.

9

Τοποθετούμε το γλυκό και την υπολειπόμενη κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε όλη την νύχτα για να σταθεροποιηθεί καλά.

10

Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το τσέρκι με προσοχή και καλύπτουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτα με την υπολειπόμενη κρέμα.  

11

Διακοσμούμε με κομπόστα ροδάκινο, φρέσκα βατόμουρα, και κομμάτια μπισκότου.