Τιραμισού με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

40 ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

Για τη βάση:

  • 24 μπισκότα Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Για την κρέμα:

  • 60 γρ. άχνη ή κρυσταλλική στέβια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 35%
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 100 ml καφέ εσπρέσο
  • 50 ml λικέρ καφέ ή brandy
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (υγρή βανίλια)

Για το σερβίρισμα:

  • 20 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 40 γρ. μαύρη κουβερτούρα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Με μίξερ χειρος χτυπάμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος με την άχνη ή κρυσταλλική στέβια μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγυ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

2

Με σύρμα ή με μίξερ χειρός αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, με τη βανίλια και το μισό λικέρ (25 ml). Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.

3

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τον καφέ με το άλλο μισό λικέρ και βουτάμε για δευτερόλεπτα τα Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης ώστε να μουλιάσουν.

4

Σε ταψάκι ή σε τσέρκι, τοποθετούμε δύο στρώσεις μπισκότου και ξύνουμε λίγη κουβερτούρα.

5

Με κουτάλι απλώνουμε το 1/2 της κρέμας πάνω από το μπισκότο.

6

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

7

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και κουβερτούρα και σερβίρουμε.