Τιραμισού με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση:
Για την κρέμα:
Για το σερβίρισμα:
Με μίξερ χειρος χτυπάμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος με την άχνη ή κρυσταλλική στέβια μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγυ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Με σύρμα ή με μίξερ χειρός αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, με τη βανίλια και το μισό λικέρ (25 ml). Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τον καφέ με το άλλο μισό λικέρ και βουτάμε για δευτερόλεπτα τα Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης ώστε να μουλιάσουν.
Σε ταψάκι ή σε τσέρκι, τοποθετούμε δύο στρώσεις μπισκότου και ξύνουμε λίγη κουβερτούρα.
Με κουτάλι απλώνουμε το 1/2 της κρέμας πάνω από το μπισκότο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και κουβερτούρα και σερβίρουμε.