Τιραμισού με Caprice
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 15 εκ. x 20 εκ. βάζουμε στη βάση τα Caprice.
Έπειτα, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή ένα κουτάλι.
Έπειτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα Caprice και φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση πάνω από την κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα Caprice.
Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι στρώσεις. Ιδανικά το σερβίρουμε την επόμενη μέρα.