Τάρτα με βατόμουρο, κρέμα βανίλιας και Πτι-Μπερ

580 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την βάση της τάρτας

  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά πολύ θρυμματισμένα σαν σκόνη
  • 40 γρ. σπασμένα μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά
  • 3 αυγά
  • 15 γρ. corn flour
  • 35 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 70 γρ. φρέσκα βατόμουρα/σμέουρα

Για την κρέμα

  • 145 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χωρισμένα σε 60 γρ. και 85 γρ.)
  • 1 κ.γ. σιρόπι γλυκόζης
  • 40 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 στικ βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την μαρμελάδα βατόμουρο

  • 150 γρ. βατόμουρα φρέσκα
  • 60 γρ. μέλι

Για την διακόσμηση

  • Μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά
  • Βατόμουρα φρέσκα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για την κρέμα

Βράζουμε τα 60 γρ. κρέμα γάλακτος, την γλυκόζη και τα σποράκια από το στικ βανίλιας το οποίο έχουμε ανοίξει στην μέση με ένα μαχαίρι.

2

Αφαιρούμε από την φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα το προσθέτουμε στην λευκή σοκολάτα.

3

Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

4

Τέλος, προσθέτουμε και τα 85 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.

5

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφού έχει παγώσει καλά στο ψυγείο μεταφέρουμε την κρέμα στο κάδο του μίξερ και με το σύρμα την χτυπάμε μέχρι να διογκωθεί. 

6

Για την βάση της τάρτας

Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί, την πούδρα μπισκότου, την ζάχαρη άχνη, το corn flour και το κακάο.

7

Προσθέτουμε τα δύο αυγά και το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα σαν πάστα. Προσθέτουμε και το τρίτο αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σπάμε τα 40 γρ. μπισκότου και τα προσθέτουμε στο μείγμα. 

8

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ορθογώνια ταρτιέρα 35x11. Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε και τα 70 γρ. βατόμουρα σε διάφορα σημεία πιέζοντάς τα ελαφρώς ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. 

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 18 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

10

Η βάση είναι αρκετά μαλακή/ρευστή σε αυτή την φάση. Όσο φτάνει την θερμοκρασία δωματίου σταθεροποιείται.

11

Με την βοήθεια ενός μαχαιριού χαράζουμε περιμετρικά την τάρτα ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο πλαίσιο και με την βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε μέρος της βάσης από το κέντρο της ώστε να δημιουργηθεί ένα τοίχωμα δύο εκατοστών στα πλαϊνά καθώς και βάθος για να προσθέσουμε στην συνέχεια την μαρμελάδα και την κρέμα.

12

Προσέχουμε ώστε να μην σπάσουμε την βάση της τάρτας.  Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

13

Για την μαρμελάδα

Βράζουμε τα βατόμουρα με το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το φρούτο και να εξατμιστούν τα υγρά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία παχύρευστη μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει. 

14

Για το στήσιμο του γλυκού

Τοποθετούμε την μαρμελάδα στην βάση της τάρτας και την καλύπτουμε με την κρέμα μέχρι την επιφάνεια.

15

Διακοσμούμε με βατόμουρα ή και άλλα κόκκινα φρούτα της αρεσκείας μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.