Τάρτα με σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

210 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο 

Για την κρέμα

  • 150 ml vegan κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος) 
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 100 γρφιστικοβούτυρο 
  • κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για τη βάση 

Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.

2

Βάζουμε σε ένα blender τα μπισκότα Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης και το λιωμένο βούτυρο.

3

Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. 

4

Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος στη βάση και στα τοιχώματα. 

5

Για την κρέμα 

Ζεσταίνουμε την κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος) πριν φτάσει σε σημείο βρασμού.

6

Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με την κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος), αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. 

7

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.  

8

Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου που έχουμε προετοιμάσει. 

9

Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγο έξτρα φιστικοβούτυρο. 

10

Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. 

Δείτε ακόμη

Banner for Μπισκοτογλυκό με Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Μπισκοτογλυκό με Πτι Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Banner for Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης

Βραχάκια σοκολάτας με Πτι Μπερ Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης