Τάρτα με σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

210 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο 

Για την κρέμα

  • 150 ml vegan κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος) 
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 100 γρφιστικοβούτυρο 
  • κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για τη βάση 

Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.

2

Βάζουμε σε ένα blender τα μπισκότα Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης και το λιωμένο βούτυρο.

3

Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. 

4

Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος στη βάση και στα τοιχώματα. 

5

Για την κρέμα 

Ζεσταίνουμε την κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος) πριν φτάσει σε σημείο βρασμού.

6

Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με την κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος), αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. 

7

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.  

8

Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου που έχουμε προετοιμάσει. 

9

Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγο έξτρα φιστικοβούτυρο. 

10

Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.