Τάρτα με σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για τη βάση
Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
Βάζουμε σε ένα blender τα μπισκότα Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης και το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος στη βάση και στα τοιχώματα.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε την κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος) πριν φτάσει σε σημείο βρασμού.
Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με την κρέμα κάσιους (ή κρέμα γάλακτος), αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου που έχουμε προετοιμάσει.
Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγο έξτρα φιστικοβούτυρο.
Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.