Τάρτα με ροδάκινα, κόκκινα φρούτα & Πτι Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα ροδάκινο
Για τη διακόσμηση
Κάνουμε τα μπισκότα Πτι Μπερ σκόνη και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταρτιέρα (ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.) & το πιέζουμε στον πάτο και στα πλάγια, ώστε να σχηματίσουμε τη βάση. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Το κλωναράκι βανίλιας το κόβουμε κατά μήκος και το προσθέτουμε στο γάλα. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ίσα να αχνίσει. Όταν αρχίσει να αχνίζει το αφαιρούμε και αφήνουμε για 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε τη βανίλια. Αν χρησιμοποιούμε άρωμα βανίλιας απλά αρωματίζουμε το γάλα κατά προτίμηση όταν η κρέμα είναι έτοιμη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε μικρή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο corn flour και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε το φρέσκο ροδάκινο στη κρέμα.
Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με την κρέμα ροδάκινο. Την αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμη ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με κομμάτια από φρέσκο ροδάκινο, φράουλα, κόκκινα μούρα & δυόσμο