Τάρτα με φρούτα του δάσους με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

20 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τάρτα 20 εκ.

  • 225 γρ. μπισκότα Πτι – Μπερ Παπαδοπούλου
  • 120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 330 γρ. γάλα
  • 85 γρ. κρόκοι αυγού
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 βανίλια

Για το στόλισμα

  • φράουλες
  • σμέουρα
  • φραγκοστάφυλα
  • μύρτιλα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλεύρι.

2

Ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά το γάλα που έχουμε βράσει και στην συνέχεια το βάζουμε όλο σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.

3

Κατόπιν το τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο

4

Θρυμμαρίζουμε τα Πτι – Μπερ στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

5

Λιώνουμε το βούτυρο.

6

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα Πτι – Μπερ και το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.

7

Στρώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

8

Βγάζουμε την τάρτα και την κρέμα από το ψυγείο.

9

Ανακατεύουμε σε μίξερ για 2 λεπτά την κρέμα και στην συνέχεια την βάζουμε μέσα στην τάρτα.

10

Στολίζουμε με τα φρούτα του δάσους.

11

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με κρέμα ricotta, ροδάκινο, βατόμουρο και Πτι-Μπερ

Banner for Τούρτα με λεμόνι, μύρτιλο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με λεμόνι, μύρτιλο και Πτι-Μπερ